CICLISME
Esports 25/03/2013

Dan Martin guanya una Volta a Catalunya que torna a lluir

Purito no supera l'irlandès a Montjuïc, on guanya De Gendt

Albert Rabadan
2 min
El podi final de la Volta, amb Joaquim Rodríguez, Dan Martin  i Michele Scarponi.

Barcelona.Joaquim Rodríguez no va poder aconseguir la victòria ni atacant tres cops a l'etapa final, però la Volta a Catalunya d'enguany queda a casa. Dan Martin, l'irlandès resident a Girona que durant la setmana ha fet rodes de premsa de manera gairebé íntegra en català i que ahir no tenia cap problema per deixar-se fotografiar agafant una estelada, s'ha sabut defensar i és el merescut vencedor de la prova ciclista catalana.

"Estic molt content. És especial guanyar aquí a Catalunya, a casa, després d'estar-hi a prop tantes vegades", insistia Martin a la roda de premsa final. També va voler remarcar: "Ha estat dur guanyar, perquè tots sabem que el Purito sempre és un ciclista perillós i ha fet atacs molt durs aquí a Montjuïc. Després sempre es necessita una mica de sort". L'escalador de Garmin-Sharp va aconseguir el lideratge amb una escapada memorable a l'etapa reina, acabada a Port Ainé, on va arribar en solitari. Posteriorment, gràcies al gran treball del seu equip, va poder ampliar uns segons de renda bonificant en esprints intermedis. És per això que cada dia ha volgut agrair el seu suport, en especial el del guanyador del Giro Ryder Hesjedal, que ha fet aquí de gregari.

En el podi final el van acompanyar el mateix Purito i l'italià Michele Scarponi, que va ser el favorit que més bé va aprofitar les vuit voltes al circuit final barceloní amb pujades especialment fortes com la de la Font del Gat i va entrar en el grup capdavanter amb prou distància per treure del podi el colombià Nairo Quintana. El belga Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM) va ser el més ràpid d'aquest grup d'escapats i va aconseguir la primera victòria de l'any per a un equip que ha de renovar el seu acord de patrocini principal.

stats