Esports 04/01/2012

Dakar 2012

Nuria García
Dakar 2012

Nani Roma (Mini) va aconseguir ahir un important triomf en la tercera etapa del Dakar. El pilot de Folgueroles va imposar-se a tots els seus rivals i va acabar l'especial en 2 hores, 26 minuts i 51 segons. Per darrere seu van acabar Holowczyc (a 1:09) i Al-Attihay (a 1:29), mentre que Peterhansel, que fins ahir era el líder de la general, va ser setè. Ara Holowczyc comanda la classificació general de cotxes, seguit de Gordon i de Devilliers. Nani Roma, per la seva banda, escala una posició i és quart, a 1:50 del líder. Al-Attiyah i el seu copilot, el català Lucas Cruz, ocupen la sisena posició, a 6:34 de Holowczyc.

Si Nani Roma va ser la cara de la jornada, la creu va ser Marc Coma (KTM). El pilot català de motos anava líder quan després del tercer punt de control va agafar el camí dels cotxes (en aquesta etapa hi havia recorreguts diferents per a motos i cotxes) i va circular pel camí equivocat durant 6 quilòmetres. Coma va perdre 13 minuts i 4 segons respecte de Cyril Despres, el seu gran rival, que es va beneficiar de l'errada de Coma. El francès va guanyar l'etapa i, de retruc, es va col·locar líder de la general, a 10:12 de Coma, segon.

Pel que fa a la resta de catalans de la categoria de motos, Gerard Farrés va acabar en la novena posició, i tres llocs més enrere es va classificar Jordi Viladoms. Joan Pedrero, que es va aturar a ajudar el nord-americà Quinn Cody, va acabar quinzè i Joan Barreda, 34è. A la general, Viladoms és 10è, a 28:26 del líder -Despres-, seguit de Pedrero i Farrés (11è i 12è respectivament). Barreda, que va tenir problemes, cau fins la 20a posició.

Laia Sanz està anant de menys a més i després dels problemes de la primera etapa segueix escalant posicions a la general. Ahir va acabar l'etapa en la 35a posició, a 42 minuts i 48 segons del líder, i ara ocupa la 41 posició a la general -després de l'etapa d'ahir va pujar 13 posicions-, a 1 hora, 36 minuts i 35 segons del líder.