Deportivo, Saragossa i Mallorca baixen a Segona

El Celta supera 1 a 0 l'Espanyol i se salva en una jornada dramàtica

A.l.
Manolo Jiménez, entrenador del Saragossa, es desespera a la banda / JAVIER CEBOLLADA / EFE

BarcelonaEl Celta ha estat el guanyador de la darrera jornada de Lliga. Vigo, Saragossa, Mallorca i La Corunya es jugaven ser ciutats de Primera la temporada que ve. Finalment, tot i que el Deportivo era l'equip que partia d'una millor posició, el Celta ha estat qui ha aconseguit l'anhelada salvació gràcies a un gol de Natxo Insa al minut 15. Els gallecs han superat 1 a 0 l'Espanyol i han sumat tres punts vitals per aconseguir la permanència. Al final del partit, l'afició de Vigo ha invadit la gespa de Balaídos per celebrar la fita aconseguida amb els propis futbolistes.

Vigo continuarà tenint futbol de Primera gràcies a les derrotes del Deportivo i el Saragossa. El Mallorca sí ha complert en aquesta última jornada, guanyant 4 a 2 el Valladolid, però la victòria del Celta li ha impedit aconseguir la permanència. Al final del partit, un miler de persones han escridassat el consell d'administració dels balears. La policia ha fet càrregues per impedir que les protestes anessin a més.

El descens del Deportivo ha estat conseqüència de la derrota 0 a 1 contra la Reial Societat. Els bascos buscaven la classificació per a la Champions i han guanyat gràcies a un gol de Griezmann que ha condemnat el Deportivo. El Saragossa, per la seva part, ha perdut 1 a 3 amb un Atlétic de Madrid que no es jugava res. Els matalassers, gràcies a dos gols de Diego Costa als minuts finals, han convertit Saragossa en ciutat de Segona Divisió. La crispació és màxima a la capital aragonesa, hi ha hagut enfrontaments entre la policia i alguns aficionats que han intentat entrar a la llotja. La policia ha carregat contra aquests seguidors.