FUTBOL
Esports 02/09/2011

"Cruyff era a la selecció per amistat"

Seleccionador "No tinc cap relació amb Cruyff, i si no n'hi tinc és difícil que continuï" Gestió Casals "Si trobem alguna cosa denunciable, ho farem, sens dubte"

Albert Solé
2 min
Andreu Subies ja ha pres alguna decisió delicada i dolorosa pel bé de la federació, però encara n'haurà de prendre alguna més.

Andreu Subies encara no fa sis mesos que és president de la Federació i ja té diferents patates calentes sobre la taula. En l'entrevista insinua que Cruyff deixarà de ser el seleccionador català, i que arribarà fins al final amb les irregularitats que està trobant de l'anterior president.

Què em pot dir de Johan Cruyff?

No ho sé, vam demanar de veure'ns amb ell ara però ens van dir que era fora i que fins a mitjans de setembre no ens podríem veure.

Entenc que vagi amb peus de plom amb aquest tema, però tots intuïm que Cruyff no serà més el seleccionador català?

Jo no tinc cap relació amb Cruyff, i ell era a la Federació Catalana per amistat amb algú [l'exdirectiu Xavi Torres], i si no tenim relació és més difícil que continuï com a seleccionador.

Canviant de tema, hi ha un important grup de clubs que l'acusen d'incomplir una promesa electoral: va dir que la mutualitat per al futbol base seguiria sent gratuïta i no serà així. Entén la revolta?

En campanya vaig dir una cosa, però com a president haig de fer cas dels economistes, els auditors i els secretaris que em diuen que he de prendre una decisió que no és bona, però que garanteix l'estabilitat i el futur de la mutualitat i dels clubs.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) té un acord de fa temps amb Mapfre, que és gratuïta fins als 16 anys, però no s'hi acull com la resta de federacions?

La Federació té mutualitat pròpia des de fa 70 anys, és l'única federació que en té, i no és només la millor de Catalunya, sinó la millor d'Espanya i del món segons diuen (doctor Ramon Cugat). Si per mantenir la nostra mutualitat hem de pagar 2 euros més al mes per nen crec que l'hem de mantenir. A més, Mapfre sortiria més car, ja que perquè sigui gratis fins als 16 anys, dels 16 als 35 anys ens cobren moltíssim més. Jo no seré el president que canviaré la nostra mutualitat i que té tant prestigi per una de la UFEC a canvi de ser gratuïta.

Ara que ja porteu un temps a la federació i heu pogut remenar calaixos, heu trobat alguna cosa denunciable de la gestió de l'expresident Jordi Casals?

El primer que vaig fer va ser treure de la Federació uns alts càrrecs que estaven a sou [Jesús Dorado i Jesús Palau] i que no feien falta i que els seus contractes no havien estat ratificats per la junta directiva. Ells ens han demandat i hi haurà judici [el 14 de setembre], i ja veurem com acabarà. Ara, si els meus advocats que estan mirant de defensar-se veuen que hi ha alguna cosa denunciable, ho farem, sens dubte. Com ja vaig dir, si m'he de passar el mandat entrant i sortint dels jutjats ho faré, no tinc por de res.

stats