FUTBOL CATALÀ
Esports 08/11/2012

Cruyff deixarà la selecció catalana després del partit del 2 de gener

Nuria García
2 min
Johan Cruyff dirigirà l'últim partit de la selecció catalana el 2 de gener a Cornellà-El Prat.

BARCELONA.L'entrenador holandès Johan Cruyff deixarà de ser el seleccionador català després del partit d'aquest Nadal. Així ho van acordar el tècnic i el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Andreu Subies, en una reunió dimarts. Cruyff va dir que havia arribat el moment de "tancar un cicle amb bon gust de boca" i va assegurar que està "molt orgullós" d'haver pogut ser primer jugador, després entrenador i ara seleccionador del país que l'ha "acollit". "Ser seleccionador de Catalunya ha estat la meva manera d'agrair al país i a la seva gent tot el que han fet per mi", va concloure l'holandès. Cruyff va debutar al capdavant de la selecció catalana el 22 de desembre del 2009, en un partit al Camp Nou contra l'Argentina que Catalunya va guanyar 4-2 amb gols de Sergio García, Bojan, Sergio González i Moisés Hurtado.

L'últim partit, el dia 2 de gener

Ahir també es va saber el dia que la selecció catalana jugarà el tradicional partit que disputa per Nadal: el dimecres 2 de gener. A diferència dels anys anteriors, en què el partit sempre s'havia disputat abans de Cap d'Any, el matx d'aquest Nadal es disputarà ja l'any 2013 a Cornellà-El Prat, l'estadi de l'Espanyol.

Aquest partit serà el comiat de Johan Cruyff com a seleccionador, si bé la Federació Catalana de Futbol encara ha de fer oficial qui serà el rival. A l'espera de conèixer-lo, l'entrenador holandès haurà dirigit la selecció catalana en quatre enfrontaments i s'haurà enfrontat a l'Argentina, Hondures i Tunísia. Contra el combinat sud-americà, l'any 2010 a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, Catalunya va guanyar 4-0 (els golejadors van ser Coro, Sergio García i Bojan per partida doble), mentre que contra Tunísia, en el partit amistós de l'any passat i també a Montjuïc, el resultat va ser d'empat a zero.

Johan Cruyff compagina el càrrec de seleccionador català amb el d'assessor tècnic de l'equip mexicà Club Deportivo Guadalajara.

stats