27/02/2013

Cristiano Ronaldo, el malson que desvetlla els barcelonistes

2 min
Cristiano Ronaldo, el malson  que desvetlla els barcelonistes

Barcelona.Cristiano Ronaldo fa temps que es va treure de sobre aquella fama de fer-se petit a l'estadi del Barça. Aquell noi ben pentinat que no sabia perdre i fallava penals quan jugava amb el United al Camp Nou és ara el malson que aterreix els nens barcelonistes. Ahir el jugador de Madeira va xutar nou cops a porteria i cada vegada que controlava la pilota i iniciava una de les seves curses el Camp Nou s'ennuegava. Ronaldo va decidir el partit amb dos gols claus just quan més mal fa, i va tallar la digestió d'un rival just quan semblava que se sentia millor amb ell mateix.

Cristiano Ronaldo ja encadena sis partits consecutius marcant davant els aficionats barcelonistes i sembla que se sent còmode jugant en territori hostil. Ahir va arribar a l'aeroport fent broma amb Kaká mentre escoltaven música, però en arribar a l'estadi ja se'l veia concentrat. El ritual, el mateix. Pantalons curts, mitjons alts fins al genoll, motxilla, iPod i gorra girada com si fos un nen entremaliat. Sobre la gespa, però, el jove desafiant esdevé un rival musculós i poderós, el guerrer clàssic amb mil vides que atemoreix els Argonautes, el boxejador que mortifica els rivals i té temps de mirar la noia de la primera fila del públic per picar-li l'ullet. Un cop va marxar, Cristiano es va dedicar a xutar cada cop que podia (set xuts durant els primers 45 minuts) per intentar fer miques la moral d'un Pinto que va aguantar bé el duel. Cada control de pilota l'acompanyava d'un detall tècnic, d'un cop d'esperó. Cristiano busca la fotografia però també reforça així la seva moral. I deixa tocada la del adversari.

Lionel Messi, en canvi, ni busca les fotos ni vol adornar les jugades. Arriba al camp amb cara de nen i sobre la gespa encara ho sembla, envoltat de rivals tan grans. L'argentí, enterrant debats sobre si està cansat, va fer-se un fart de córrer i va abusar molts cops de conduccions de pilota impossibles, però va repartir joc amb els companys d'atac quan tocava per intentar fer de les parets el truc per enderrocar murs. Messi va ser el primer que va colpejar amb un xut creuat en els primers minuts, i gairebé empata amb un xut de falta abans del descans. Però de mica en mica l'espurna dels seus ulls es va anar apagant i a la segona part va acabar eclipsat per la defensa blanca, sense trobar ajudes ni espais. Per un dia, Lionel Messi va perdre el duel personal amb un Cristiano Ronaldo que va demostrar tenir l'efectivitat que li va faltar al Barça al partit d'anada, quan hauria pogut sentenciar l'eliminatòria.

stats