Esports 24/02/2013

Cristiano, Özil i Khedira Salven el Madrid a Riazor

Els blancs regalen la primera meitat però remunten a la represa

Martí Molina
Ricardo Carvalho i Riki, autor del gol local, lluiten per una pilota dividida a Riazor.

BarcelonaAl Reial Madrid li fa nosa la Lliga i només falta que el següent partit sigui de màxima exigència per fer-se encara més evident. A només tres dies de jugar la tornada de les semifinals de Copa contra el Barça, els blancs van prendre's el partit contra el Deportivo com un entrenament i van estar a punt de sortir escaldats de Riazor (1-2), si no fos perquè a la segona meitat Mourinho va moure la banqueta i va fer entrar Cristiano Ronaldo, Özil i Khedira. Tres jugadors que van recuperar el control del partit i van permetre que els blancs remuntessin un enfrontament que, al primer temps, hauria pogut acabar amb golejada local.

El Madrid va disputar un dels pitjors primers temps d'ençà que Mourinho n'és l'entrenador. L'equip, sense esma, va regalar la pilota i el domini al conjunt gallec. El Dépor, cuer, es jugava la vida contra un rival que ja fa jornades que ha tirat la Lliga, conscient que no té opcions d'atrapar el Barça.

Ahir el Madrid sí que pensava en el Barça, però en el que es trobarà dimarts a la tornada de semifinals de Copa. Per això Mourinho va fer canvis a l'equip inicial. A més de Benzema, Xabi Alonso i Sergio Ramos -que no van viatjar-, el tècnic va deixar a la banqueta Coentrão, Khedira, Cristiano Ronaldo i Özil. I a última hora també va caure Varane, per "precaució", en notar molèsties musculars. Amb tantes absències, els blancs van regalar la pilota al Deportivo, que a la primera meitat va posar setge a la porteria de Diego López.

Pizzi i Riki, els dos referents en atac del conjunt gallec, van jugar a plaer. Tenien espais per trencar la defensa blanca. Pepe -encara baix de forma després de la lesió- i Carvalho passaven angúnies a l'eix. I en una d'aquestes accions, Riki va entrar a l'àrea i va afusellar Diego López al primer pal. Haurien pogut caure més gols, però la falta de punteria en els últims metres va deixar el partit obert al descans.

Les patums, al segon temps

Mourinho, tip de veure que els seus homes corrien rere la pilota, va decidir reforçar el mig del camp i donar minuts a tres futbolistes imprescindibles per portar la batuta blanca. Amb Cristiano, Özil i Khedira, els blancs van recuperar la pilota i van capgirar la dinàmica i el marcador. Amb 30 minuts en van tenir prou per superar el cuer, si bé les dianes van ser de Kaká i Higuaín.