COPA DEL REI
Esports 10/01/2013

Cristiano i Casillas treuen Mourinho d'un mal pas

T.p.
Cristiano celebrant el seu segon gol davant una pancarta en què es demana que guanyi la Pilota d'Or.

El Reial Madrid jugarà els quarts de final de la Copa del Rei contra el València després de patir de valent davant d'un Celta de Vigo que va tenir ocasions per forçar la pròrroga. Els gallecs, però, van topar amb un Cristiano crescut, autor de tres gols i d'un gran partit. Els madridistes, derrotats per 2-1 a Balaídos en el partit d'anada, van començar amb molta força i als dos minuts de joc ja guanyaven per 1-0 gràcies a un bonic xut del portuguès. El primer temps, de fet, va ser una festa per a l'equip de José Mourinho, ja que el mateix Cristiano va trigar poc a fer el segon després d'una bonica assistència de Modric. El portuguès hauria pogut fer el tercer abans del descans però el gol va ser anul·lat per un fora de joc dubtós.

A la segona part l'equip de Paco Herrera va fer un pas endavant per controlar el partit i arribar de mica en mica a la porteria d'un Iker Casillas que va jugar per primer cop en tres partits de titular. El porter internacional espanyol, que tornarà a jugar el cap de setmana a Pamplona per la sanció d'Adán, va fer algunes intervencions de mèrit, especialment després de veure com el Madrid es quedava amb deu homes per la justa expulsió de Sergio Ramos per doble amonestació. Krohn-Dehli i De Lucas van tenir ocasions de gol prou clares per al Celta que haurien pogut forçar la pròrroga, però Casillas les va aturar. Quan faltaven tres minuts, amb el Celta atacant desesperat, Cristiano va sentenciar l'eliminatòria amb el seu tercer gol. Khedira encara va tenir temps de fer el 4-0 final.

El Llevant, eliminat

També es va classificar per als quarts de final el Saragossa, que va derrotar el Llevant per 2-0. Els aragonesos ja havien guanyat per 0-1 el partit d'anada i es van mostrar molt superiors als valencians. Zuculini va fer el primer gol local. A la segona part Montañes va sentenciar quan els visitants ja jugaven amb un home menys per l'expulsió de Rodas. El rival del Saragossa als quarts de final de la Copa serà el Sevilla, que ahir va eliminar el Mallorca.