Apunts blaugranes
Esports 27/05/2011

Costums contra l'ansietat

2 min
Costums contra l'ansietat

Els futbolistes no tenen manies, però són animals de costums i, si el resultat els acompanya, repeteixen actuacions fins a convertir-les en rituals i elevar-les a la categoria de dogmes. Són petits detalls que els ajuden a encarar els partits amb més confiança i a sentir-se més còmodes, oblidant-se de l'ansietat. Aquestes situacions creixen fins a l'exageració en els grans esdeveniments, quan la concentració ha de ser més forta i la pressió és més alta.

El Barça no és aliè a aquests comportaments i està repetint alguns costums que en el passat li van donar èxit. Des de l'elecció de la seu d'entrenaments a Saint Albans, com l'any 1992 a Londres, a la presència davant els mitjans de comunicació de Carles Puyol i Víctor Valdés, com l'any 2006 a París i el 2009 a Roma, el conjunt blaugrana sembla disposat a repetir una sèrie d'actuacions encaminades a tenir bona sort o, si més no, a allunyar la dolenta.

Més coincidències. Fa un parell d'anys Pep Guardiola va lluir un polo de color groc per fer l'última roda de premsa a Barcelona, just abans de viatjar a Roma per disputar la final de la Lliga de Campions. De tots els colors possibles, l'entrenador va utilitzar dilluns el mateix per atendre els mitjans de comunicació a la sala de premsa del Camp Nou.

Després de dues nits a l'hotel The Grove, el Barça es va traslladar ahir fins al Wyndham Gran Hotel, al barri londinenc de Chelsea, on serà fins diumenge, un cop passada la final de la Lliga de Campions. L'equip farà aquest vespre (20 h) l'únic entrenament a l'estadi de Wembley. Per desplaçar-se l'equip utilitzarà el nou autocar de color blau que ahir ja els va conduir fins a un entrenament matinal que va ser passat per aigua.

stats