FUTBOL SALA
Esports 08/03/2012

El Barça busca a Logronyo reeditar el títol de la Copa

David R. Jover
2 min
Javi Rodríguez i Sergio Lozano, dos dels puntals del Barça Alusport.

BARCELONAAvui el Barça Alusport dóna el tret de sortida a la Copa d'Espanya, que aquest any es juga a Logronyo (19.15 h, Esport3 i Barça TV). No és una competició qualsevol: és un trofeu especial per tot el que va suposar. Va ser el primer títol de la secció la temporada passada i el trofeu que va fer oblidar les urgències històriques del Barça de futbol sala. Per tant, a Logronyo des d'avui i fins diumenge els homes de Marc Carmona disputen una competició que tot just anomenar-la dibuixa un somriure a la cara de tots els jugadors.

"Jugar una Copa d'Espanya és increïble, és una competició que és bonica de jugar per l'afició que s'aplega. Per a nosaltres significa molt, ja que aconseguir-la la temporada passada ens va ajudar després a guanyar la Copa del Rei i la Lliga, n'estic segur", comenta l'hispanobrasiler Fernandao a l'ARA. El pivot, que viu la seva cinquena temporada al Barça i que va disputar la seva primera Copa el 2006 amb el Martorell, creu que no serà fàcil repetir la gesta: "Serà difícil tornar a repetir el títol perquè cada cop ens coneixen més i a la Copa no hi ha favorits. Si no ho fas bé, cap a casa i fins a l'any vinent", se sincera Fernandao.

El seu company i capità de l'equip, Javi Rodríguez, no té pèls a la llengua i fa una crítica a la composició del quadre de la competició, que en ser sorteig pur va fer que el Barça, ElPozo Múrcia, l'Inter Movistar i el Caja Segòvia anessin per la mateixa banda. "És vergonyós que si fas mèrits per quedar entre els quatre primers no acabis sent cap de sèrie i t'hagis d'enfrontar d'entrada amb un dels grans, però és com és i ho hem d'acceptar", diu el jugador de Santa Coloma. ¿I com és el rival del Barça avui, el Caja Segòvia? Rodríguez en dóna les claus: "És un equip lluitador, que va a buscar-te i que és molt descarat a la pista, hem d'estar alerta. Tot i així, tenen un desavantatge: juguen contra el Barça", etziba Rodríguez. Fernandao, però, afegeix que els segovians "tenen un gran entrenador que fa jugar sense pressió els seus jugadors, que són gent jove que volen demostrar que valen, cosa que els fa ser encara més perillosos", conclou el 6 blaugrana.

Sense reserves

L'entrenador Marc Carmona, que no sap si podrà comptar per al primer partit amb el porter Cristian Domínguez per culpa d'una forta gastroenteritis, va assegurar ahir que tot i que el quadre és difícil no es poden reservar res. "Som conscients que tenim un partit duríssim contra el Caja Segòvia i no podem pensar en les semifinals, perquè ens equivocaríem", diu el tècnic blaugrana, que afegeix: "Hem de donar-ho tot cada partit, sense guardar-nos res, perquè si no t'eliminen". El tècnic català s'ha endut a Logronyo els 12 jugadors de la primera plantilla i tres del filial: Chema Mella, com a precaució per l'estat físic de Cristian, Martel i Tolrà. El Barça, doncs, enceta avui la competició que ho va canviar tot.

stats