Futbol Femení
Esports 30/08/2013

Moltes cares noves a la Copa Catalunya femenina, que arrenca dissabte a Sant Boi amb dues semifinals

A les 10 h, el Barça s'enfrontarà al Llevant Les Planes, i a les 12 h, l'Espanyol jugarà contra l'Escola Comarcal de Futbol Les Garrigues. La final serà diumenge a les 12 h

Natalia Arroyo
2 min
Les capitanes dels quatre semifinalistes de la Copa Catalunya, Anna Roset (Esc. Com. Les Garrigues), Vicky Losada (Barça), Sonia Matías (Espanyol) i Eve Moreno (Llevant Les Planes)

BarcelonaAquest cap de setmana es posa en joc el primer títol oficial de la temporada de futbol femení, la Copa Catalunya, vuit dies abans d'arrencar la Primera Divisió femenina. El Barça, principal favorit, busca repetir l'èxit aconseguit l'any passat al Nou Congost de Manresa per seguir allargant una ratxa victoriosa que no el separa de la Copa des del 2009. Les quatre edicions anteriors se les va endur l'Espanyol, dominador del futbol femení català aleshores. Blaugranes i blanc-i-blaves, amb quatre Copes Catalunya cadascú, aspiren a desempatar el palmarès de la competició a partir de dissabte al Municipal Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat. El Llevant Les Planes i l'Escola Comarcal de Futbol Les Garrigues, respectivament, seran els seus rivals.

La primera semifinal es jugarà a les 10 h i enfrontarà el Barça amb el Llevant Les Planes. Les blaugranes, després de fer un gran paper a la Ladies First Cup –torneig internacional disputat a la localitat francesa de Calais, amb presència del Wolfsburg, el París Saint-Germain i l'Inter de Milà–, accepten amb naturalitat el seu paper de favorites després del triplet de l'any passat i seguiran fent rodar les seves noves incorporacions, com Marta Torrejón, Ruth García o Jelena Cankovic. Intentarà plantar-los cara el nou Llevant Les Planes de Natalia Astrain, que ha intentat suplir les importants baixes de Sonia Zarza, Bel Calero i Cristina Becerra amb reforços de garanties com les exgabrielistes Carol Miranda o Aida García, l'exblaugrana Zaira Flores o l'exgironina Sara Serna.

A les 12 h es disputarà l'altra semifinal entre l'Espanyol i l'Escola Comarcal de Futbol Les Garrigues. El nou projecte blanc-i-blau que lidera el tècnic Santi García, renovat en profunditat, intentarà seguir preparant l'inici de lliga i demostrar la diferència de categoria per no deixar sorprendre's contra un dèbil rival que va carregar-se el Sant Gabriel als quarts de final. L'equip de les Borges Blanques milita a la Primera Catalana, tres esglaons per sota del nivell de les periquites.

La final es jugarà diumenge a les 10 h al mateix escenari, a Sant Boi, i serà retransmesa en directe per Esport3.

stats