EUROBÀSQUET
Esports 08/09/2011

Cop sobre la taula de Pau Gasol

àlex Gozalbo
2 min
El gran duel del dia: Pau Gasol contra Dirk Nowitzki durant l'enfrontament entre Espanya i Alemanya.

BarcelonaPau Gasol i Dirk Nowitzki no coincidien en una pista de bàsquet des que els Mavericks de l'alemany van eliminar els Lakers del català en les semifinals de la Conferència Oest (0-4) de la NBA. Des d'aleshores el jugador de Sant Boi buscava una revenja que va arribar ahir, quan la selecció espanyola va superar Alemanya (68-77) en el primer partit de la segona fase de l'Eurobàsquet.

El dia no es presentava propici per a l'aler pivot català, que es va presentar al partit amb el turmell esquerre força ferit. "Jugarà al 60%", van avisar des de la selecció espanyola. Sergio Scariolo el va posar al cinc inicial, però al cap de pocs segons, quan va fallar els quatre primers tirs que va intentar, tothom va tenir clar que les molèsties eren reals.

Gasol va marxar al descans sense anotar, però el seu inici de tercer quart va ser clau. En aquest període, el jugador dels Lakers va anotar 10 punts que van atorgar a la selecció espanyola una renda de 9 punts (41-50). La seva segona meitat va ser digna de ser recordada, ja que, tot i patir un terrible dolor, va sumar 19 punts i, així, va desequilibrar el seu esperat duel amb Dirk Nowitzki.

L'alemany, que tan sols va tenir l'ajuda de Chris Kaman, es va trobar massa sol en els moments decisius, mentre que Pau Gasol va tenir l'ajuda del seu germà, Marc, que es va convertir en el màxim anotador del partit amb 24 punts.

Serge Ibaka es va quedar sense anotar, però els seus 11 minuts en pista van servir a Sergio Scariolo per donar-li descans a Pau Gasol. El pivot d'origen congolès, que va saber defensar Dirk Nowitzki, també li tenia ganes a l'alemany, ja que, després d'eliminar els Lakers, els Mavericks van fer fora de la lluita pel títol els seus Oklahoma City Thunder.

El paper de Joan Carles Navarro i Fernando San Emeterio, que ahir va tenir més protagonisme que en els altres partits de la selecció espanyola, va servir perquè la selecció espanyola també sumés punts des de fora i, per tant, tingués l'equilibri necessari per guanyar un partit complicat, que no es va resoldre fins a la recta final, quan Alemanya va començar a fallar més del compte.

Ara, Sèrbia i França

La selecció espanyola tancarà la segons fase de l'Eurobàsquet jugant demà (14.30 hores) contra Sèrbia, botxí de l'equip que entrena Sergio Scariolo en el darrer Mundial, i diumenge (17 hores) contra França.

Tan sols quatre dels sis equips de cada grup es classificaran per als quarts de final, en què començarà la veritable lluita per les medalles de l'Eurobàsquet.

stats