COPA DEL REI
Esports 16/01/2013

Contra el Màlaga, espectacle garantit

Nuria García
3 min
ROTACIONS  Tito Vilanova, ja va anunciar ahir que faria canvis a l'onze. Un dels jugadors que podria descansar és Xavi Hernández.

BARCELONADesprés del partidàs de diumenge contra el Màlaga (1-3), el Barça torna a enfrontar-se al conjunt de Manuel Pellegrini, aquest cop a la Copa del Rei -anada dels quarts de final- i al Camp Nou. Diumenge, els blaugranes van jugar a un alt nivell per oferir un espectacle a l'abast de pocs davant d'un Màlaga que és un dels equips que estan més en forma de la Lliga (fins diumenge només havia rebut 13 gols en contra). "L'altre dia vaig veure una estona la repetició del partit per la televisió i m'ho vaig passar d'allò més bé", va reconèixer el tècnic del Barça, Tito Vilanova, en roda de premsa.

L'entrenador blaugrana sap que, tot i que avui l'espectacle està garantit, el partit no es pot assemblar gaire al de la Lliga. "Diumenge a la Lliga vam fer un gran partit, però sabem l'equip que tenim davant. És un partit de Lliga de Campions. Ells han demostrat el que han estat capaços de fer", va recordar Vilanova. El tècnic blaugrana va explicar que el Màlaga "té moltes virtuts" i creu que "a doble partit encara és més difícil". "Quan és una eliminatòria és més difícil perquè el rival juga amb el resultat", va assegurar. Tot i que el Màlaga tingui la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei a casa, Vilanova no espera trobar-se un equip defensiu al Camp Nou. "És normal que sempre que juguis una eliminatòria pensis que tens la tornada a casa, però, coneixent Pellegrini, no crec que jugui a defensar-se. Els seus equips juguen d'una manera molt semblant i per això crec que no hi haurà gaires diferències", va indicar el tècnic.

Sobre l'onze que saltarà a la gespa del Camp Nou aquest vespre, Vilanova ja va avisar que hi hauria canvis respecte al que va jugar a la Rosaleda diumenge. Tot i això, el tècnic de Bellcaire d'Empordà sap que, faci jugar qui faci jugar, el nivell competitiu serà el mateix: "Tenim la sort que tots els jugadors que no són habituals ens han ajudat durant la Lliga a aconseguir tots aquests punts. Qualsevol equip que presentem tindrà nivell. Tots em transmeten molta confiança", va destacar.

Vilanova segueix tenint la baixa per lesió del davanter asturià David Villa, que arrossega molèsties musculars i fins aquest divendres no sabrà si podrà jugar dissabte contra la Reial Societat a Anoeta. Tot i això, ja ha recuperat al cent per cent Adriano, que es va perdre l'últim partit de Copa per un problema al turmell. En tot cas, el partit d'avui podria servir perquè alguns dels jugadors que habitualment són titulars descansin, i Xavi, Alves i Pedro podrien començar el partit des de la banqueta i deixar el seu lloc al terreny de joc a jugadors com Thiago, Adriano i Alexis.

Pel que fa al Màlaga, els de Manuel Pellegrini intentaran aconseguir al Camp Nou un resultat que els permeti afrontar la tornada amb garanties. El tècnic xilè també té previst fer rotacions pensant en el partit de dissabte de Lliga contra el Celta i, malgrat les absències de Toulalan i Joaquín, jugadors com Gámez, Kameni, Saviola i Portillo podrien sortir d'inici.

Messi oferirà la Pilota d'Or

A més de l'espectacle que es podrà veure sobre la gespa quan l'àrbitre xiuli l'inici del partit, abans del matx els aficionats que vagin al Camp Nou podran veure com Messi ofereix la seva quarta Pilota d'Or. "Serà tard i farà fred, però és un partit de nivell Champions contra un Màlaga que juga molt bé a futbol, i a més Messi oferirà la quarta Pilota d'Or i seria bo que hi hagués molta gent a l'estadi", deia ahir Tito Vilanova, fent una crida als aficionats culers.

stats