Apunts futbolístics
Esports 30/08/2011

Continua el conflicte

2 min
Continua el conflicte

En el partit que va jugar el Barça ahir contra el Vila-real al Camp Nou, les ràdios no van poder accedir a l'estadi per retransmetre el partit. Tal com estava previst, i com va passar durant el cap de setmana en tots els camps, el club va denegar l'acreditació als mitjans radiofònics que no han pagat el cànon per poder fer els partits. A més, les emissores hi van portar un notari perquè aixequés acta de la negativa del club a permetre les transmissions. El club, això sí, va permetre l'accés als periodistes que es comprometessin a informar només després del partit. Tampoc els va permetre l'accés a la zona mixta ni a les rodes de premsa posteriors al partit.

L' única emissora que va poder fer la retransmissió des de l'estadi va ser Catalunya Ràdio, tal com va decidir el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La raó és que el 2009 la CCMA va signar amb Mediapro el contracte pels drets televisius de l'ens i, a més, hi va incloure una clàusula que concedia també els drets radiofònics.

Iho va fer "en previsió que hi pogués haver un futur conflicte radiofònic", com així ha estat, segons va explicar ahir Ramon Mateu, director de Catalunya Ràdio, a l'inici de la retransmissió de Joaquim Maria Puyal. A més, Mateu va assegurar: "La nostra responsabilitat com a ràdio pública ens obliga a retransmetre el partit", i va recordar que el contracte els "empara" per fer-ho. A més, el director de l'emissora va assegurar que Catalunya Ràdio se situa "al costat de les altres emissores", però també que tenen "una situació diferent".

D' altra banda, la Lliga va respondre a les ràdios, que acusaven la LFP de no respectar el seu dret a informar els oients. En un burofax que van enviar a les diferents emissores, la Lliga va afirmar que, qui no havia pogut accedir als estadis a retransmetre el partit no havia pogut perquè "no estava ben acreditat". L'argument és que, o bé no havien utilitzat "el procediment establert" per acreditar-se, o bé "no complien els requisits necessaris" per aconseguir l'autorització.

Per tant, segons els clubs, no es va violar el dret a la informació perquè la Lliga permetia l'accés al recinte sempre que les emissores signessin un paper per acceptar no informar del partit fins a la seva fi. Al final, per tant, es tracta d'una qüestió de matisos legals. Les ràdios creuen que les condicions de la Lliga violen el dret a la informació, i la LFP creu que, com que els donava l'opció de signar, la responsabilitat és de les ràdios.

stats