Les frases, ENTRENADOR DEL CONSTÀNCIA
Esports 17/06/2013

El Constància retorna a la Tercera Divisió

L'empat dels inquers a Zamora no bastà per salvar la categoria

M. Ramis
2 min

El Constància torna a ser equip de la Tercera Divisió illenca. El conjunt inquer va quedar a les portes de la salvació després de l'empat que va registrar en el partit de tornada de la darrera eliminatòria del play out disputat a Zamora. El gol de Jaime, que igualà el duel a setze minuts del final amb un magistral llançament de falta, no va ser suficient per capgirar una eliminatòria que s'havia posat molt complicada amb la derrota per la mínima que patiren en l'anada.

De totes maneres, el descens encara no és definitiu. Haver arribat a la darrera eliminatòria del play out dóna als constanciers el dret d'ocupar una plaça en la categoria de bronze en cas que es produeixi una renúncia d'algun equip que milita a la Segona B. Una possibilitat ben probable, ateses les dificultats que travessen molts dels clubs que hi militen. Caldrà esperar i estar atents als moviments dels despatxos.

La dificultat de competir amb uns recursos molt limitats ha estat una constant durant tot el curs, però no un impediment perquè el conjunt dirigit per Joan Esteva hagi oferit una demostració d'enteresa i sacrifici en cada un dels 44 partits que ha disputat aquest anòmal curs. Perquè s'ha de recordar que els constanciers s'haurien salvat si el grup tercer de la 2a B no s'hagués ampliat amb la inclusió administrativa de l'Oriola.

Però, sobretot, aquesta temporada ha servit als inquers per mostrar una proposta futbolística valenta i sense complexos d'inferioritat que els va deixar a només un gol d'aconseguir l'objectiu.

Embotellats

Aquest gol hauria pogut arribar en el darrer quart d'hora del partit. La diana que va realitzar Jaime va multiplicar les forces del Constància i va traspassar el vertigen a un Zamora que fins aleshores havia tingut la tranquil·litat que li donava el gol que havia materialitzat Santos en el minut 17 del primer temps.

Els castellans recularen, veieren el precipici del descens massa a prop. Una sola empenta més i caurien al buit. I el Constància estava convençut que en una de les andanades aconseguiria el seu objectiu. Ben a prop va estar d'assolir-ho en el tram final.

Carreras tingué el gol de la victòria a les botes. Sol davant Sergio Sánchez, no pogué transformar l'ocasió en diana. Però el desencert dels constanciers no els va restar gens de fe. El setge es va intensificar i l'àrbitre no es va voler complicar l'existència quan va obviar una mans claríssimes a l'àrea local. Amb el Zamora embotellat al seu camp, el Constància va continuar pitjant, però sense encert. La desolació s'apoderà d'un equip que encara és viu, malgrat que sigui als despatxos.

stats