COPA DE LES CONFEDERACIONS
Esports 30/06/2013

Milers de persones es manifesten a les rodalies de l'estadi de Maracanã

Un grup ha ocupat el terreny on s'aixecarà la futura seu de la Federació brasilera de futbol

Efe
1 min

Rio de JaneiroMilers de persones que protesten contra la Copa Confederacions de futbol han iniciat una marxa cap a l'estadi Maracanã, de Rio de Janeiro, on a partir de les 00.00 hores les seleccions de Brasil i Espanya disputaran la final del torneig. Els manifestants s'han concentrat a la Plaça Saens Peña, al barri de Tijuca, a uns dos quilòmetres de l'estadi, i han iniciat la seva marxa enmig dels aplaudiments de persones que treien el cap als balcons dels edificis.

La protesta, fins ara sense incidents, ha estat aturada per un fort cordó policial desplegat un quilòmetre abans d'arribar a Maracanã, estadi que espera uns 70.000 aficionats per presenciar el partit. Segons càlculs de la policia, en la manifestació participen unes 4.000 persones, encara que s'esperava que es congreguin unes 20.000.

Aquest protesta és una de les dues manifestacions anunciades pels moviments socials que des de fa tres setmanes ocupen els carrers de Brasil per exigir millors serveis públics i expressar el seu rebuig a l'elevada despesa pública en el torneig organitzat per la FIFA, entre moltes altres reivindicacions . Per garantir la seguretat a la zona de l'estadi, les autoritats han mobilitzat 10.600 policies i 7.400 militars, xifra que duplica el nombre d'agents que habitualment patrulla la ciutat de Rio de Janeiro i la veïna de Niterói.

Abans que comencés aquesta manifestació, un petit grup ha ocupay durant poc més d'una hora un terreny on s'ultima la construcció de la futura seu de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) a Rio de Janeiro.

stats