Esports 13/09/2011

Començar al Camp Nou, bon senyal

El Barça s'estrena aquest vespre a Europa rebent el campió de la Serie A italiana. I fer-ho a casa és un bon presagi, ja que sempre que ha començat la Champions com a local, ha guanyat el partit.

Nuria García
2 min
Començar al Camp Nou, bon senyal

Barcelona.Torna la Lliga de Campions al Camp Nou. El Barça debuta a Europa amb el Milan, el rival contra el qual, a priori, els blaugranes es jugaran la primera posició de grup per passar a vuitens de final. I començar al Camp Nou és, segons les estadístiques, un bon senyal per al Barça. Des que la vella Copa d'Europa es va passar a dir Lliga de Campions, sempre que els blaugranes han debutat en aquesta competició a casa han guanyat. I això ha passat en set ocasions.

Tot i els precedents, aquest vespre visita el Camp Nou el Milan, vigent campió de l'Scudetto. Els italians havien d'aterrar a Barcelona amb la majoria de les seves figures, però en l'últim entrenament que van fer abans de viatjar fins a terres catalanes, Zlatan Ibrahimovic es va lesionar. El davanter suec va fer-se un petit trencament a l'abductor que en principi el tindrà dues setmanes allunyat dels terrenys de joc. El retorn d'Ibra al Camp Nou i el seu retrobament amb el tècnic blaugrana, Pep Guardiola, era un dels al·licients d'un partit que si el tècnic del Milan, Massimiliano Allegri, fa el que va dir ahir, de ben segur serà entretingut i obert, amb dos equips que jugaran a l'atac. Allegri va dir que no sortiria a defensar-se "gaire" contra el Barça, i va afirmar que això seria "un suïcidi". El tècnic del Milan va reconèixer que notaran la baixa d'Ibrahimovic, de qui va dir que és un jugador "molt important", i va assegurar que jugaran "amb respecte però sense por".

Puyol podria tornar

Carles Puyol ja fa uns dies que té l'alta mèdica. De fet, va anar convocat en el partit contra la Reial Societat , però finalment no va vestir-se de curt. "Puyol té l'alta mèdica. I si la té, és que pot jugar. El veus entrenar i sembla un nen de 18 anys. És un model a seguir", va dir Guardiola en la roda de premsa. Per a aquest partit, el tècnic només té les baixes de Gerard Piqué, que segueix recuperant-se, i d'Alexis, que dissabte es va fer una lesió muscular que el tindrà entre sis i vuit setmanes fora de combat. Tot i això, Maxwell i Afellay tornen a la convocatòria un cop recuperats.

Contra la Reial, Guardiola va fer rotacions pensant en el partit d'avui, i segurament aquest vespre el Barça tornarà a jugar amb el seu onze de gala, excepte les dues baixes obligades. Per al tècnic blaugrana, començar amb bon peu a la lligueta de la Lliga de Campions és "fonamental". I tot això, amb la intenció de refer-se i tornar al camí dels triomfs després de l'ensopegada de dissabte, en què els blaugranes van deixar-se remuntar un 0-2 a favor a Anoeta i van perdre dos punts en la segona part. "Hem de ser conscients d'una cosa: encara que no ho sembli, nosaltres podem perdre i podem empatar. Aquests jugadors ja ho saben", va concloure Guardiola.

El Milan, sense Ibrahimovic i Robinho, podria apostar per un 4-2-3-1 amb un sol punta (Pato) i Ambrosini i Van Bommel escombrant al mig del camp, amb el reforç del totterreny Kevin-Prince Boateng. Aquilani, el darrer refoç rossonero , aniria a l'onze titular per intentar crear joc en un Milan que no sol tenir gaire possessió de pilota sense Pirlo, que ha marxat a la Juventus.

stats