HANDBOL: COPA DEL REI
Esports 06/04/2011

Comença la Copa més vallesana

David Jover
2 min
Salva Puig celebra una acció amb el públic durant un partit entre el Fraikin Granollers  i el Cuatro Rayas BM Valladolid.

El Granollers és a l'handbol el que el Joventut al bàsquet. La formació de jugadors és la principal raó de ser del club vallesà, que actualment passa per greus problemes econòmics però que a la Copa del Rei que comença avui i que es jugarà fins diumenge a Lugo reivindicarà el seu paper d'imprescindible com a històric de l'handbol estatal.

Un jugador format al Fraikin Granollers és l'internacional Joan Cañellas (1986), que actualment milita al Ciudad Real però que està molt pendent de la situació que viuen els seus excompanys. "És trist que un jugador que treballa no pugui cobrar, però alhora és admirable la feina que estan fent, que els permet ser a la part alta de la Lliga", afirma Cañellas, que creu que la implicació és tan elevada "perquè la majoria de jugadors són fets a casa".

Dilluns els jugadors del Fraikin van anunciar que jugaran la Copa del Rei, però que després, si segueixen sense cobrar, emprendrien accions. La situació, segons Cañellas, es pot arreglar, i més quan sembla que ara arribaran diners procedents d'un crèdit. "Si el banc accepta deixar els 500.000 euros que es necessiten, la cosa se solucionarà immediatament, però no de forma definitiva", argumenta el central.

Futur més auster

De cara al futur, però, s'haurà de fer un petit pas enrere per fer-ne dos endavant, és a dir, confeccionar un equip més rendible econòmicament i que només aspiri a salvar la categoria. Tot i així, pel de Santa Maria de Palautordera, si el Granollers entrés a la Champions la cosa es podria arreglar. "Encara que hi hagués força desplaçaments, jugar competició europea pot portar patrocinadors. Us imagineu el Kiel a l'Olímpic? Estaria ple de gent", afirma Cañellas, que sap que l'afició és fidel. Per aconseguir-ho, els vallesans haurien de ser tercers a la Lliga.

En el futur, si en el pitjor dels casos el primer equip no pot ser a la Divisió d'Honor, el jugador espera que no es deixi de treballar amb les joves promeses. "Si el primer equip no pot competir al màxim nivell, serà primordial seguir treballant amb els nanos, perquè les categories inferiors funcionen d'allò més bé", afirma.

El futur del Fraikin Granollers no depèn d'aquesta Copa del Rei, però a Vigo es podrà veure que la majoria de catalans que la disputen estan formats al bressol de l'handbol, a Granollers.

stats