Espanyol
Esports 28/06/2013

Collet: "El conflicte al futbol base no trencarà les relacions amb el Barça, però tampoc ens abraçarem"

L'anàlisi de la situació del futbol formatiu ha sigut el punt més calent de la valoració de l'any del president de l'Espanyol: "No som aquí per formar jugadors per al Barça", ha apuntat

Natalia Arroyo
2 min

Cornellà de LlobregatEn una llarga compareixença davant els mitjans de comunicació, Joan Collet ha valorat la temporada 2012/13 de l'Espanyol i ha dedicat un espai destacat a la situació del futbol base, especialment moguda en les últimes setmanes per les sortides polèmiques d'alguns jugadors del planter amb destí Sant Joan Despí. Un cop admès que els resultats no han sigut els que s'esperaven, ha explicat les mesures que prendrà el club per blindar-se al Barça, que fa diverses temporades que s'endú els millors futbolistes del futbol base periquito.

"De vegades ve de gust desfer el futbol base, perquè té un cost elevat i no pot ser que ens espoliïn cada any –ha dit Collet–. No he vingut a fer la llagrimeta, he vingut a denunciar-ho. El cos em demana actuar i començarem a prendre decisions, perquè cada any diem el mateix, però és hora de prendre mesures. La primera serà que cap tècnic o representant de jugadors entrarà a les instal·lacions a veure entrenaments si no té el permís del club". Seriós i enfadat, Collet ha dit que "els valors no es prediquen, es practiquen", en clara referència al club blaugrana, "que cada any roba jugadors de l'Espanyol".

L'altra mesura que prendrà el club és fer signar als jugadors un contracte de formació que asseguri una compensació econòmica per al club si abandonen l'entitat i determini que si marxa per la porta del darrere per fitxar per un altre club, no tornarà. "No només és responsabilitat dels clubs que vénen a robar jugadors, és sobretot cosa dels pares, que sembla que estiguin aquí esperant una trucada", ha recordat.

"L'Espanyol no és un trampolí per a ningú –ha dit en un dels moments més tensos de la roda de premsa el president periquito–. No som aquí per formar jugadors per a altres clubs, i això ho han de tenir clar també els pares. Els jugadors que no tinguin el desig d'arribar al primer equip i anar pujant categories, no ens interessen". A més, Collet proposarà a la Lliga de Futbol Professional "que reguli això, que ara és una selva".

L'enrenou en el futbol formatiu "no trencarà les relacions entre el Barça i l'Espanyol", i Joan Collet ha separat aquest conflicte de la bona sintonia personal que té amb Sandro Rosell. "Però està clar que tampoc ens abraçarem, ara. Estem dolguts", ha comentat. Collet, a més, ha admès que no confia que res canviï parlant entre ells. "Fa anys que ens estem reunint per demanar respecte, però les bones intencions es queden als despatxos, perquè després se segueixen fent aquests fitxatges".

stats