ELECCIONS A LA PRESIDÈNCIA DE L'ESPANYOL
Esports 06/11/2012

Collet, un candidat "nou" però orgullós de l'herència 'danista'

El candidat a presidir l'Espanyol Joan Collet no vol que se'l consideri l'aposta continuista. No amaga la connexió amb Sánchez Llibre però assegura que presenta un projecte renovat i ple d'energia.

Natalia Arroyo
2 min
El candidat a la presidència de l'Espanyol Joan Collet va presentar ahir el seu programa en un acte en què va lamentar que l'entorn critiqui la seva figura i va destacar la il·lusió d'un projecte "nou".

BARCELONA.Dur, directe i clar. Ambiciós però realista. Així es va mostrar Joan Collet en la presentació del seu programa electoral ahir en un hotel de Barcelona, a dues setmanes de les eleccions a la presidència de l'Espanyol. Més enllà d'exposar els principals punts del seu projecte, que rebrà el nom de Passió per l'Espanyol , Collet va deixar clar que la seva no és una aposta continuista, tot i que és conscient que la massa social periquita l'ha marcat amb "el segell danista ". L'actual conseller delegat no amaga que compta amb el suport de les accions dels expresidents Dani Sánchez Llibre i Ramon Condal (un suport que a priori serà suficient per guanyar les eleccions del pròxim 19 de novembre), però nega que s'hagi presentat forçat per ningú i s'exigeix "convèncer el petit i mitjà accionista" que ell és la millor opció per liderar una "nova" etapa que situï l'Espanyol "al lloc que es mereix".

"De totes les que he fet, aquesta és la roda de premsa més especial -va començar Joan Collet-. Em presento perquè m'apassiona l'Espanyol i tinc confiança en el futur del nostre club". Sense voler "vendre fum" ni "entrar en cap joc brut" per lluitar contra l'entorn blanc-i-blau, el candidat va lamentar el desgast que està patint la seva figura. Sense citar-lo, va apuntar a l'estratègia de Sergio Oliveró, el seu principal rival en la campanya electoral, que està esquitxant la seva candidatura lligant-la directament a la política dels últims anys de Condal i Sánchez Llibre. "El nostre és un projecte totalment nou", va dir per desmarcar-se'n. "Sé que porto un segell del que s'anomena danisme , una paraula que no m'agrada i que s'ha de separar del continuisme. Estic orgullós d'haver format part de l'equip del Sánchez Llibre aquests anys. Però aquest és un grup nou, és el projecte del Collet. Des de fora ningú ens controlarà, però haurem de donar explicacions als màxims accionistes".

Oliveró, que es presenta en una candidatura conjunta amb l'Associació de Petits i Mitjans Accionistes i que aquesta setmana farà públic el seu equip de treball, va afirmar diumenge a TV3 que creuen que poden competir contra el poder accionarial de què disposa Collet.

Ahir Collet va situar un altre nom poderós en el seu organigrama: el de l'empresari i accionista José Luis Morlanes, que s'implicarà en la gestió de l'àrea econòmica del club. Això suposen més accions a favor de Collet, que tot i l'aparent superioritat que té aspira a convèncer "també els accionistes que tenen només una acció".

En la parcel·la econòmica, Collet se centrarà a rebaixar el deute, mantenir el rigor pressupostari i lluitar pels drets televisius; en l'aspecte esportiu intentarà configurar una plantilla competitiva dins els marges que deixa la delicada situació del club i recuperar el prestigi del futbol base (que dirigirà Iñaki Pérez), i en l'àrea patrimonial, de la qual s'encarregarà Jordi Puyaltó, es potenciarà la figura del defensor del soci, la flexibilitat per finançar els abonaments, l'ampliació de la massa social, la consolidació d'un cos de voluntaris i el contacte amb les penyes.

stats