LLIGA
Esports 02/03/2013

Cita històrica per a un València que rep a Mestalla el Llevant europeu

Els xes compleixen 2.500 partits a Primera contra els granotes

Pol Frias
2 min
Ernesto Valverde, entrenador del València, i Juan Ignacio Martínez, tècnic del Llevant, a Mestalla.

BarcelonaEl València compleix aquesta nit (22 h / Canal+ Liga i GolT) 2.500 partits oficials a Primera Divisió. El derbi d'avui a Mestalla enfrontarà el conjunt xe, que segons la classificació històrica de la Lliga és el tercer millor equip de la història, amb 3.146 punts, amb els granotes, que ocupen la trenta-cinquena posició, amb 287 punts. El València només és superat pel Barça i el Madrid i se situa per sobre de la resta d'equips de la competició. Estadístiques a part, el derbi estarà marcat pel moment de forma ben diferent en què estan tots dos equips en Lliga. Des de l'arribada d'Ernesto Valverde els xes han ofert una imatge molt millorada i afronten el partit immersos en una dinàmica de resultats positiva, que els ha portat a situar-se a només un punt de la Lliga de Campions. El conjunt granota, en canvi, ha sumat només quatre punts en les últimes cinc jornades i s'ha allunyat de les posicions europees. Probablement, però, aquesta davallada es deu al cansament que els està suposant als granotes haver de jugar entre setmana la Lliga Europa. El Llevant, tot i disputar per primera vegada una competició europea, està exhibint un gran nivell i és l'únic equip de la Lliga BBVA que ha aconseguit classificar-se per als vuitens de final.

Per al partit d'aquesta nit Valverde tindrà seriosos problemes en defensa, ja que té les baixes segures de Rami i Cissokho, mentre que Ricardo Costa, amb una lleu contractura, serà dubte fins a última hora. Banega també és baixa, per sanció. Juan Ignacio Martínez, per la seva part, no podrà comptar amb Pedro López ni amb El Zhar, mentre que la presència de Martins al partit dependrà de si el nigerià finalment marxa o no del club granota.

Martins vol marxar a Amèrica

L'actualitat llevantina ha estat marcada durant tota la setmana per la intenció de Martins de marxar del club granota i fitxar pels Seattle Sounders. El nigerià va explicar que no és feliç al Llevant i que desitja fitxar pel club nord-americà. El termini per fer el traspàs, però, s'acaba avui mateix, i el Llevant exigeix al jugador que si vol marxar ha d'abonar els tres milions d'euros que fixa la seva clàusula de recessió. Malgrat aquest embolic, Juan Ignacio Martínez ha assegurat que comptarà amb el davanter nigerià si finalment es queda.

stats