11/01/2013

Cinc partits de sanció i tuits polèmics

2 min
Augusto Fernández, a terra després d'una puntada de peu de Sergio Ramos.

BARCELONA.En calent se li va escalfar el morro però en fred segueix pensant el que va dir després de ser expulsat dimecres contra el Celta al Bernabéu. El "pocavergonya" amb què Sergio Ramos va respondre a la segona targeta groga que va ensenyar-li Ayza Gámez en la tornada de vuitens de Copa del Rei, costarà cinc partits de sanció al jugador madridista. Quatre pels insults, més un per l'expulsió. És la decisió que va prendre ahir el Comitè de Competició que, atenent a l'article 94 del reglament, que regula els insults, les ofenses verbals i les actituds injurioses contra els col·legiats, va castigar-lo amb la sanció mínima (estableix un màxim de dotze) i una multa de 1.400 euros al Reial Madrid i de 3.005 al futbolista.

La decisió es va fer oficial a mitja tarda i la reacció del futbolista, hores més tard i a través del Twitter, va ser contundent: "Independentment de si em sembla justa, lamento molt aquesta sanció per als meus tècnics, companys i afició", va piular primer. Un quart d'hora més tard va exigir que "se sigui igual d'«estricte i just» amb els àrbitres que s'equivoquen partit rere partit".

Ahir a la nit Ramos va marxar del Bernabéu insinuant que l'expulsió neix d'una mala relació entre ell i Ayza Gámez, que a l'acta va recollir dos insults més del madridista. A ell va dir-li "portes tot el puto dia fotent-nos" i a un dels assistents, "sempre igual, sou tots uns pocavergonyes". Penedit, el central va utilitzar les xarxes socials per demanar disculpes amb l'esperança de rebaixar la sanció, justificant la reacció dins "els moments de tensió" després d'una expulsió que considera injusta. "Caic amb el peu amunt i la falta no és intencionada", va afirmar.

El que és segur és que el Comitè de Competició va ser coherent amb la sanció en castigar amb el mateix nombre de partits Ramos que el periquito Sergio García, expulsat contra el València per un idèntic "pocavergonya" a Del Cerro Grande.

stats