Esports 27/08/2011

Cesc, dos títols en 7 dies, tants com en 8 anys a l'Arsenal

Toni Padilla / Nuria García
Cesc va sortir tot just 10 minuts a la gespa. Prou temps per fer el segon gol.

BARCELONA.Cesc Fàbregas ha canviat de vida. Els últims dos dies s'ha acostumat a guanyar títols i a rebre faltes dures. Si davant del Madrid va alçar la Supercopa d'Espanya i va rebre una entrada de Marcelo, ahir va aixecar la Supercopa d'Europa i va rebre una falta de Guarín. El maresmenc, en només 7 dies vestit de blaugrana, ha jugat tres partits, ha marcat dos gols i ha guanyat dos títols. És a dir, tants com en tots els seus vuits anys vestint els colors de l'Arsenal.

Com a gunner, Cesc va guanyar el seu primer títol el 2004 quan l'Arsenal va superar el Manchester United a la final de la Community Shield, l'equivalent a la Supercopa. Els homes d'Arsène Wenger van imposar-se per 3 a 1 amb Cesc jugant 87 minuts. Poc després, l'Arsenal va guanyar el 2005 la final de la Copa anglesa de nou davant del Manchester United. La final havia acabat sense gols i es va decidir des del punt de penal, amb un jove Cesc jugant tot el partit. Els dos partits es van jugar al Millenium Stadium de Cardiff, ja que no s'havia acabat de construir el nou Wembley.

Ahir Cesc va ser suplent, però als 77 minuts va entrar a la gespa per Pedro i va deixar ràpidament la seva petjada. Amb l'arribada que ja va demostrar al Gamper, Cesc va imposar la seva llei al costat de Xavi i en un moviment que sembla destinat a ser un clàssic al Barça, va trencar la defensa portuguesa des de la segona línia per rebre una assistència meravellosa de Messi. El d'Arenys va controlar amb el pit davant d'Helton, i sense deixar caure la pilota a terra va batre el porter del Porto. La connexió Messi-Cesc, la que va néixer al Cadet B, va funcionar de nou. Però ara l'assistència la feia l'argentí, i el gol un Cesc que ja ha guanyat dues copes vestit de blaugrana.

A la fi del partit, el maresmenc va declarar: "Ja sabíem que no seria senzill. Ells són un equip molt complicat, però é merescut perquè al final hem creat moltes ocasions de perill. Estem contents, la veritat". Dues copes en set títols. Raons suficients per estar content.