MERCAT DE FITXATGES
Esports 12/06/2011

Cesc, l'hora de la veritat

Toni Padilla
3 min
Cesc, l'hora de la veritat

BarcelonaCesc Fàbregas no només vol fitxar pel Barça, sinó que vol poder fer-ho de pressa. El maresmenc sap que el seu nom és el primer a la llista de reforços de Pep Guardiola i que el president, Sandro Rosell, prioritzarà aquesta operació. Cesc, que va passar uns dies de vacances als Estats Units, arribarà demà a Barcelona després de passar per Londres. I confia a poder veure com el procés s'accelera. La setmana vinent, de fet, pot ser clau per poder tancar-ho tot.

L'encara capità de l'Arsenal voldria poder començar la pretemporada amb el seu nou equip per iniciar el procés d'adaptació. Un procés d'adaptació més senzill que el d'altres jugadors, ja que coneix la majoria dels companys i l'estil. Però Cesc aspira que les negociacions no esdevinguin un serial sense fi i que no li passi com a altres jugadors, que veuen com els seus fitxatges es tanquen al final del mercat d'estiu, quan ja havien començat la pretemporada amb un altre club.

Com cada any, la clau de tot plegat és l'actitud de l'Arsenal. Després de dos anys en què reben ofertes del Barça pel seu capità i en què aquest els admet que li agradaria marxar al Camp Nou, els gunners saben que serà difícil retenir-lo i ja treballen en la confecció d'una plantilla reforçada gràcies als diners que aportaria aquesta operació.

Wenger ha utilitzat tota la seva capacitat de seducció per convèncer Cesc cada any perquè no busqui la sortida del club amb males maneres i es quedi un any més fent cara de bon minyó. La temporada passada, però, li va prometre que si les coses no anaven bé podria marxar al Barça si aquest tornava a preguntar per ell. I les coses no han anat bé: cap títol per als del nord de Londres. I, com s'esperava, el Barça pregunta de nou.

Marxar sense enfadar-se

Wenger, per tant, sap que serà difícil tornar a enganyar Cesc. Però també sap que el maresmenc difícilment dirà públicament com el Kun Agüero que vol abandonar un club on és reverenciat. Com a molt farà el mateix que la temporada passada, quan va dir que si tocava marxar de l'Arsenal, només tenia en compte l'opció de fitxar pel Barça. El jugador, però, està segur que aquest any el seu club no posarà tants bastons a les rodes. Al seu entorn es respira optimisme.

Cesc, de fet, vol que el fitxatge es tanqui de pressa també per evitar quedar malament amb l'Arsenal. El que seria ideal és no haver de començar els entrenaments amb l'equip londinenc i marxar de sobte. Vol un acord ràpid entre els dos clubs i vestir de blaugrana ja quan el Barça torni a la feina.

Cesc aterra demà a Barcelona i dimecres parlarà en la presentació d'una colònia, un acte que ha generat molta expectació perquè tothom sap les preguntes que haurà de contestar. I tot, després del cap de setmana en què el seu representant, Darren Dean, ha parlat ja del tema amb el Barça per telèfon. Queda per veure si finalment vola a Barcelona com tenia previst, però l'expectació aixecada a la premsa l'ha portat a mantenir les converses des de la distància.

Tant Dean com el Barça saben que aquesta reunió hauria de servir més per traçar una línia d'acció que per negociar. Les postures són pròximes i Cesc rebutja ofertes millors econòmicament per poder tornar al club del qual sempre ha estat aficionat. El club té clar que Cesc, pel nom que té, haurà de cobrar bé sense estar al nivell de Messi i Xavi. El problema és l'Arsenal.

Una qüestió de diners

Però a diferència d'altres anys, el problema és purament econòmic, perquè els gunners accepten parlar de l'operació. L'any passat escoltaven l'oferta i comunicaven que el "jugador no està en venda". Ara la poden escoltar i el problema serà que diguin "l'oferta és insuficient". La diferència seria d'uns 10 milions d'euros i el Barça treballa fort per obtenir el millor preu. El problema és que l'Arsenal sap que Cesc és prioritari i no cediran fàcilment. Per això la directiva de Rosell treballa en altres vies, com poder pagar el fitxatge a terminis o incloure un jugador em l'operació. De moment, Thiago Álcantara no vol, però caldria escoltar els desitjos de Wenger i què pot oferir per veure si algun jove de La Masia marxa per fer lloc a Cesc, una de les joies de La Masia que és molt a prop de tornar a casa.

stats