MERCAT DE FITXATGES
Esports 05/07/2011

Cesc entra en escena retrobant-se amb Wenger

Després de dies d'incerteses, avui arriba l'hora de la veritat. Cesc Fàbregas, que ahir va passar la revisió mèdica amb l'Arsenal, haurà de passar a l'acció i posicionar-se just el dia que torna als entrenaments.

Nuria García
2 min
Cesc va passar ahir la revisió mèdica amb l'Arsenal i avui hauria de presentar-se al primer entrenament.

Barcelona.Avui sembla un dia clau per desencallar el cas Cesc Fàbregas. Després que ahir el migcampista d'Arenys es presentés a les instal·lacions de l'Arsenal a Saint Albans i passés la revisió mèdica pertinent, juntament amb la resta dels seus companys, avui l'equip d'Arsène Wenger està citat a fer el primer entrenament de la pretemporada. El jugador, doncs, tornarà a trobar-se cara a cara amb l'entrenador Arsène Wenger davant les mirades de tothom (ja que ahir va ser en un acte tancat). I serà llavors quan Cesc Fàbregas entrarà en escena, ja que haurà de prendre partit a favor de l'opció de vestir la propera temporada la samarreta del Barça, tal com ha dit públicament en reiterades ocasions. El migcampista, que ha descartat l'opció de declarar-se en rebel·lia i no presentar-se al primer entrenament -tal com li havia demanat el seu entrenador, que no volia arribar a l'extrem d'haver de forçar la situació-, hauria apostat per l'opció d'anar a aquesta primera cita, però evitant entrenar-se amb els seus companys i, per tant, tot indica que s'exercitarà sol, al marge, amb un preparador.

En cas que avui no hi hagi cap moviment des del club anglès, la situació hauria de desencallar-se abans de diumenge, dia en què la plantilla al complet de l'Arsenal marxarà cap a Kuala Lumpur (Malàisia) per iniciar des d'allà la seva gira asiàtica. Cesc no vol agafar aquest avió i intentarà de totes les maneres resoldre el cas abans d'aquest diumenge.

En tot cas, el Barça va presentar la seva oferta per Cesc, que rondaria els 38 milions d'euros, i ara espera una resposta per part del club londinenc. Tot i això, el club blaugrana tindria marge per negociar amb l'Arsenal, ja que podria arribar als 40 milions, una xifra que, com ja s'ha dit des de l'entitat barcelonina, en cap cas se superarà.

Cesc podria coincidir al vestidor blaugrana amb el defensa Andreu Fontàs. I és que el Barça va fer oficial ahir que el defensa central tindrà fitxa del primer equip. El jugador, que puja del filial, va tenir la confiança de Pep Guardiola quan el tècnic el va cridar al primer equip per substituir Abidal quan al francès li van detectar un tumor al fetge.

El defensa banyolí, que a més ha ampliat automàticament el seu contracte fins al 30 de juny del 2012, tindrà una clàusula de rescissió de 30 milions d'euros. De fet, Fontàs es converteix en el tercer central pur del primer equip -per darrere de Carles Puyol i de Gerard Piqué, ja que Pep Guardiola no compta amb l'argentí Gaby Milito-, tot i que com ja s'ha vist aquesta temporada, l'entrenador blaugrana té dos jugadors més a la plantilla per cobrir aquesta posició: Éric Abidal i Javier Mascherano.

Jeffren complirà el contracte

A les oficines del club ahir es van reunir el pare i representant de Jeffren, Efren Suárez, i el secretari tècnic del Barça, Andoni Zubizarreta. Segons va anunciar TV3, les dues parts van acordar que l'extrem veneçolà vestiria la samarreta blaugrana una temporada més i, per tant, compliria l'any que li queda de contracte.

Jeffren havia estat ofert pel Barça com a moneda de canvi a l'Udinese pel davanter Alexis Sánchez i, si s'acaba confirmant que es queda, el club blaugrana hauria de replantejar l'operació per fitxar el xilè amb un altre jugador o posant més diners sobre la taula.

stats