Esports 22/08/2013

Cerdà vol esbucar Son Moix i fer-ne un de nou amb zona comercial

El president del consell d'administració tapa la presentació del portuguès Miguel García

Lluís Planas
3 min
El responsable del club, Biel Cerdà, i el lateral dret portuguès Miguel García, la nova incorporació del Mallorca que fou presentada ahir.

Palma.Ara ja no es tracta de fer un nou estadi al vell Lluís Sitjar, sinó d'enderrocar l'actual recinte municipal de Son Moix, construït fa just 15 anys, i fer-ne un de nou. Això sí, el projecte continua incloent-hi una zona comercial per fer la infraestructura rendible. Aquesta és la proposta que llançà ahir el president del consell d'administració del Mallorca, Biel Cerdà, i que va sorprendre tothom durant la presentació del nou fitxatge mallorquinista, el portuguès Miguel García, lateral dret.

Cerdà va explicar que el projecte de remodelació de l'Iberostar Estadi, per llevar les pistes d'atletisme a Son Moix i acostar les graderies al terreny de joc, és inviable econòmicament, per la qual cosa és més factible enderrocar-lo, fer-ne un de nou i construir al voltant una gran zona comercial. El també apoderat i comandant del club juntament amb el màxim accionista, Llorenç Serra Ferrer, deixà entendre que ha parlat amb inversors per tirar endavant el projecte, però el finançament encara no estaria tancat.

El president del consell d'administració va arribar a dir que just necessitava que les autoritats "requalifiquin el 45% dels terrenys" de l'actual estadi municipal per fer-hi una zona comercial. En qualsevol cas, fa menys d'un mes, a la presentació del Trofeu Ciutat de Palma, fou el mateix Cerdà qui, davant el batle Mateu Isern, anuncià que el club renunciava al projecte del Lluís Sitjar i se centrava en la remodelació de Son Moix, just llevant les pistes d'atletisme per acostar el públic.

La construcció d'un estadi que permeti la concessió d'un centre comercial annex és una de les obsessions del Mallorca des que Serra Ferrer en va obtenir la propietat. Biel Cerdà ha estat sempre l'encarregat d'aquesta qüestió i la justificació del club és obtenir un projecte semblant al que molts altres clubs han duit endavant per obtenir finançament per al projecte esportiu a través d'una operació immobiliària.

La insistència per fer un nou estadi a Lluís Sitjar, comptant amb la complicitat de la nostàlgia de l'afició per tornar a l'antic recinte i les queixes per la fredor i llunyania de Son Moix, va topar amb els responsables polítics, primer amb la socialista Aina Calvo a la batlia de Palma i ara amb Mateu Isern. El problema principal és que el projecte del Mallorca exigia la cessió d'uns terrenys d'ús públic devora el parc de la Riera.

Miguel García, en segon pla

L'anunci de Cerdà, del qual s'ha d'esperar la resposta de l'Ajuntament de Palma, va deixar en un segon pla la presentació del portuguès Miguel García. El lateral dret, que competirà per un lloc amb Ximo però també pot donar alternatives al tècnic José Luis Oltra al centre de la defensa, ha arribat lliure i signat per un any amb la possibilitat d'una segona temporada. El nou jugador mallorquinista va dir que s'havia decidit pel Mallorca per l'interès mostrat i per les referències donades per Nunes, també portuguès, i per Agus, excompany seu l'any passat a l'Odurspor turc, que descendí a Segona Divisió.

García va explicar ell mateix que pot jugar de lateral dret i també de central. "Som un jugador que domina bé el joc aeri, que disputa fort les pilotes i tècnicament bo", va dir sobre el seu joc. Sobre el seu estat físic -no ha fet pretemporada amb cap equip-, el nou defensa vermell assegurà que té " moltes ganes de jugar, vénc d'entrenar-me a Portugal i estic mínimament preparat per jugar", reconegué.

Avui, un jugador a prova

A la presentació del portuguès, Llorenç Serra Ferrer també va sorprendre anunciant que avui s'incorporarà a les ordres de José Luis Oltra un jugador que quedarà a prova uns dies. El director esportiu no va donar-ne el nom. "És un jugador jove i amb projecció, i pensam que amb possibilitat de present i de futur", es va limitar a dir. Serra Ferrer indicà que continuen les negociacions per contractar Martí Riverola, però que hi ha dificultats amb el seu club -el Bolònia italià-, tot i la predisposició del jove jugador. A més de Miguel García, presentat ahir, el director esportiu va avançar que espera poder fer una o dues incorporacions més a la plantilla.

stats