Esports 12/04/2011

Centrats en el Xakhtar, però amb el Madrid a l'horitzó

El Barça afronta la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions amb la tranquil·litat del 5-1 de l'anada, però volent desplegar el seu millor futbol. I, això sí, amb el clàssic de dissabte en l'horitzó.

Nuria García
2 min
Centrats en el Xakhtar, però amb el Madrid a l'horitzó

Barcelona.El Xakhtar és l'últim escull del Barça per arribar a les semifinals de la Lliga de Campions. I conscient d'això, el tècnic blaugrana, Pep Guardiola, segueix fidel a la seva idea de pensar només en el partit que s'ha de jugar. "Tenim l'obligació de centrar-nos només en aquest partit". La resta, com el partit de dissabte contra el Reial Madrid, la final de la Copa del Rei o les hipotètiques semifinals de la Lliga de Campions contra els blancs, ja arribaran. Un partit després de l'altre. És per això que Guardiola, que viu el dia a dia, no reservarà ningú aquesta nit. "No juguem un amistós", va afirmar amb contundència en la roda de premsa, tot i que també va dir que s'esperarà a avui per decidir qui juga i qui no. "Veurem com estan tots físicament", va dir el tècnic, que espera arribar a les terceres semifinals de la màxima competició europea per tercer cop consecutiu des que ocupa la banqueta del Barça. Tot i això, aquest vespre caldrà anar amb compte i evitar qualsevol ensurt no desitjat. El Xahktar ja va demostrar de què és capaç al Camp Nou, sobretot en uns primers minuts en què va aproximar-se en diverses ocasions amb perill a la porteria de Valdés.

Quatre baixes

Pep Guardiola no podrà comptar per al partit d'avui amb els lesionats Carles Puyol, Éric Abidal i Bojan Krkic, ni amb el sancionat Andrés Iniesta. Per contra, l'entrenador blaugrana recupera Víctor Valdés, que tornarà a situar-se sota pals després de perdre's el partit contra l'Almeria per sanció -Pinto, doncs, tornarà a la banqueta-, i amb Sergio Busquets, que tampoc va poder jugar l'últim partit de Lliga per acumulació d'amonestacions i que podria tornar a ser la parella de Piqué en l'eix de la defensa.

A més, Pedro, que ja va jugar uns minuts contra l'Almeria dissabte després d'haver-se recuperat d'una pubàlgia, pot tornar també a ocupar un lloc en l'onze titular, acompanyant a la davantera Leo Messi i David Villa.

Per la seva banda, Mircea Lucescu té les baixes per lesió de Txigrinski -encara no s'ha recuperat de les seves molèsties- i Kucher, i per sanció de Rats, mentre que són dubte Dario Srna i Luiz Adriano, dos fixos en l'onze del Xahktar. Amb tants problemes en defensa i amb una clara vocació ofensiva, el tècnic de l'equip ucraïnès podria jugar amb només tres defenses i cinc jugadors al centre del camp.

stats