LA LLIGA
Esports 03/11/2012

El Celta amenaça el millor debut

Natalia Arroyo
2 min
TORNA DANI ALVES  Tito Vilanova haurà de decidir si aposta pel brasiler, a la imatge amb Alexis, o per Montoya al lateral dret.

BARCELONATito Vilanova té a l'abast el seu primer rècord com a entrenador del primer equip del Barça: completar el millor inici de Lliga de la història del club. En el pitjor dels casos, ja haurà igualat el registre de Louis van Gaal en la temporada 1997-1998, amb vuit victòries i un empat després de les primeres nou jornades de competició. Però si l'equip blaugrana aconsegueix sumar contra el Celta aquesta tarda al Camp Nou (18.00 hores, GolT / Canal+ Liga) superarà la marca de l'holandès, que després d'un començament calcat al d'ara, va veure's sorprès pel Valladolid a l'estadi, va perdre per 1-2 i va deixar el rècord en 25 punts de 30 possibles. Per assolir aquesta fita, el tècnic de Bellcaire d'Empordà podrà comptar amb Leo Messi, que va ser pare ahir a la tarda. Al matí, amb permís del club, no va exercitar-se en l'últim entrenament de la plantilla, però això "no afectarà gens i Messi jugarà", va assegurar Vilanova en roda de premsa.

Per acompanyar Messi en l'onze titular, Vilanova pot jugar amb moltes combinacions en atac. Tenir-ne tantes no estressa el tècnic, "perquè cadascun dels davanters aporta coses diferents a l'equip". Pedro, que va descansar a Vitòria, té moltes opcions de ser titular, com també en tenen Villa, en ratxa golejadora, o Alexis, que necessita recuperar la confiança amb una bona actuació davant l'afició. La verticalitat de Tello o la llibertat ofensiva de Cesc i Iniesta poden ser alternatives per superar un Celta que encara no ha aconseguit puntuar fora de casa. Els gallecs, tretzens a la classificació, han perdut a Anoeta (2-1), a Mestalla (2-1), al Nuevo Los Cármenes de Granada (2-1) i al Santiago Bernabéu (2-0).

L'entrenador visitant, Paco Herrera, reconeixia ahir que l'assignatura pendent del seu Celta és no encaixar gols amb tanta facilitat fora de casa. "Som un dels equips a qui menys ocasions ens fan. Però ens han marcat en tots els partits fora de casa", va manifestar. Dos gols en cadascun dels desplaçaments, de fet. Per ell, el Barça "és un equip perfecte que et va matant a poc a poc amb la possessió de la pilota".

Encara sense Piqué i Puyol

Que Tito Vilanova hagi d'improvisar una defensa no és cap novetat. Ho ha hagut de fer en totes les jornades de Lliga, obligat per les lesions o sancions dels seus especialistes. Els diferents experiments que ha fet (amb sensacions més bones o més dolentes en funció del partit) li han permès ampliar el ventall de possibilitats que té. En banda disposa de dos laterals de garanties per la dreta (Alves i Montoya) i per l'esquerra (Adriano i Jordi Alba), i pel centre pot acompanyar Mascherano, sancionat contra el Rayo Vallecano, amb Song, Bartra, Busquets o Adriano. Fins i tot pot prescindir de l'argentí i explotar la resta d'opcions, entre les quals encara no apareixen els noms de Gerard Piqué i Carles Puyol. Els dos centrals continuen recuperant-se de les seves lesions al turmell i al colze. Ahir van intensificar el treball al camp, però encara van exercitar-se al marge del grup. "L'evolució del Gerard està sent positiva. Ja no té molèsties, cada dia fa més coses i aviat es podrà entrenar amb l'equip", va explicar Vilanova. Però avui encara no.

stats