PRIMERA DIVISIÓ
Esports 02/06/2013

El Celta surt amb Vida de la ruleta Russa del descens

Deportivo i Saragossa també ploren

Toni Padilla
3 min
L'emoció enguany va durar fins a la darrera jornada. L'eufòria dels jugadors del Celta contrasta amb la desolació del Depor, que depenia de si mateix.

Barcelona / .Un noi de 17 anys, Rubén Blanco, acabà convertint-se en un dels protagonistes de la darrera jornada de Lliga. El jove porter del filial del Celta fa tres setmanes mirava els partits des de la graderia i entrenava amb el primer equip. Però les lesions dels porters titulars obligaren el tècnic del Celta a apostar pel jove Rubén, qui ja jugà molt bé al camp del Valladolid i fou un dels herois ahir a Balaídos contra l'Espanyol. La ruleta russa del descens tenia tres bales i quatre jugadors. I al final va ser el Celta, coer ara fa poques setmanes, qui va somriure i provocà la invasió al camp de l'afició local, que va cercar el jove Rubén per aixecar-lo i treure'l del camp com si fos un general

El Celta es va salvar derrotant l'Espanyol gràcies a un gol de Natxo Insa. I la festa local la va tancar la Reial Societat, ja que el triomf dels bascos a Riazor va enfonsar el Deportivo, històric rival del Celta. El Deportivo era l'únic dels quatre protagonistes d'aquest drama que depenia de si mateix, però també era l'únic que tenia un adversari motivat per qüestions esportives. La Reial Societat necessitava vèncer per somiar en la Lliga de Campions, somni que es va fer realitat i provocà unes imatges molt emotives a la gespa: els jugadors del Depor plorant, acomiadant Valerón, qui es retira, amb un descens, i els bascos fent festa amb la seva afició.

Tot es va posar de cara per al Celta, rebut per milers d'aficionats abans del partit, ja que el gol de Natxo Insa va ser seguit per aquell de la Reial Societat. En aquests moments, el Celta ja estava salvat, perquè estava per davant del Saragossa i el Mallorca. A partir d'aquí, els d'Abel Resino només varen tenir una missió: aguantar, per la via civil o la criminal, un resultat que l'Espanyol va posar en perill amb moltes arribades ofensives. En només dos minuts (23 i 25), Stuani, de l'Espanyol, va rematar fora prop de l'àrea petita, encara que forçat, després d'un rebuig de Rubén a una passada de la mort de Verdú, i després va picar en excés la pilota, que va sortir per sobre del travesser, a la sortida d'un córner.

Els d'Abel Resino, contagiats per la histèria d'una grada que va cantar dos gols inexistents de la Real, no varen reaccionar i es varen limitar a treure pilotes i a esperar una contra que mai no es va presentar. L'Espanyol es va obstinar a perdonar la vida al Celta, que va agrair el descans després que Sergio García rematàs prop del travesser des d'una posició immillorable al segon pal i Víctor Sánchez enganxàs una pilota des de mitja distància que va tocar un defensa i que Rubén va rebutjar amb dificultats.

El matx va esdevenir una bogeria, amb ocasions a les dues porteries i amb els aficionats nerviosos escoltant les notícies de Riazor, on el Deportivo gaudia d'algunes ocasions. Al final, però, Mateu Lahoz va xiular el final i els seguidors envaïren el camp després de fregar-se els ulls per assimilar el que fa dues setmanes semblava una quimera.

El Saragossa, enfonsat

El Saragossa, de part seva, va caure contra l'Atlètic de Madrid en un duel marcat per les protestes dels aficionats contra la gestió dels dirigents del club aragonès. Si les dues aficions gallegues van donar suport als seus, el Saragossa ja semblava que donava per fet el descens després de perdre contra el Betis. L'afició no havia convocat una crida de suport als jugadors, tot el contrari: havien convocat una manifestació contra els dirigents, i els gols de l'Atlètic de Madrid van ser rebuts amb certa resignació. Amb el descens consumat, alguns seguidors provocaren incidents fora de la Romareda, un dels tres estadis que la propera temporada seran de segona.

stats