FUTBOL CATALÀ
Esports 12/12/2011

La selecció amateur passa a les semifinals de la Copa Regions UEFA

La selecció catalana amateur va aconseguir passar a les semifinals de la Copa Regions UEFA després d'imposar-se en els dos partits de la primera fase que es van disputar durant el cap de setmana a la Vila Joiosa. Un cap de setmana dedicat a la competició a tots els grups de Tercera Divisió, que van aturar els seus campionats de Lliga per donar pas als combinats amateurs.

Els catalans es van estrenar dissabte amb un triomf contra Extremadura. El combinat de Toni Almendros va superar el seu rival per 2-1, mostrant-se molt superior. Carlos Martínez va obrir el marcador al minut 24 de partit però un penal favorable als extremenys va tornar les taules al minut 33. Avançada la segona part, Carlos Ruiz va fer justícia al millor futbol català fent el 2-1 (minut 72).

El partit definitiu va ser el que la selecció catalana amateur va jugar ahir contra Euskadi, a qui necessitava golejar per fer-se amb el passi a les semifinals. I els catalans es van imposar per un contundent 0-4. Enric va fer el primer al minut 37 de partit i va ser a la segona part quan va arribar la sentència. Cano, al quart d'hora de la represa, va fer el 0-2, i dos gols més de Carlos Martínez van tancar el marcador. La selecció catalana amateur passarà a semifinals per tercera vegada a la seva història. El camí més lluny mai recorregut pel combinat català va ser arribar a una final estatal (l'any 2006) amb el mateix seleccionador actual, Toni Almendros.