FUTBOL LOCAL
Esports 20/03/2012

El Castelló, un equip històric forçat a caure als inferns

Luana Valls
3 min
Els jugadors del Castelló celebrant un gol aquest cap de setmana al camp de l'Altea.

La situació en què es troba actualment tot un històric com el CD Castelló recorda a una d'aquelles interminables partides de Monopoli, en què el club passa de mà en mà en busca d'un propietari que realment pugui fer-se'n càrrec i retorni l'entitat als seus temps de màxima esplendor, com aquells anys en què va jugar una final de Copa o va acabar quart a Primera.

Des de fa uns tres anys i mig el club ha passat per les mans de tres propietaris diferents. Els primers a capitanejar-lo van ser Antonio Blasco i José Manuel García Osuna, empresaris de Castellnou2005. Amb la seva pèssima gestió van portar el Castelló a la ruïna arribant als 390.000 d'euros en deutes. Després de posar moltes traves a les negociacions del club, van decidir desvincular-se'n i el van vendre a Fernando Miralles, un altre empresari de Figueroles. Amb ell semblava que la situació havia de millorar, però tot plegat va acabar sent una altra decepció. Davant d'aquesta situació, un altre nom va començar a sonar amb força per situar-se al capdavant del Castelló: Jesús Jiménez, exvicepresident del club.

A l'espera

Miralles va acabar dimitint a causa de la pressió que havia rebut en els últims temps per la seva turbulenta gestió. La plantilla del Castelló, amb el suport de l'afició, es va presentar davant de casa seva per exigir-li que marxés. Avui Jesús Jiménez ja és accionista majoritari del Castelló però no podrà portar la gestió del club fins que el 24 de març se celebri una junta extraordinària.

Mentre s'espera que la situació avanci, els jugadors van decidir passar a l'acció. El CD Castelló es va negar a jugar un partit com a mesura de protesta. El capità de l'equip, Aaron Torla, assegurava: "La gent que podia fer alguna cosa no feia res, així que vam decidir agafar la iniciativa". La majoria de jugadors fa entre un any i quatre mesos que n cobren i, malgrat aquesta situació, i tot i haver baixat a Tercera, els jugadors han continuat lluitant. Tot i així, si es neguessin a jugar un altre partit serien penalitzats i baixarien dues categories. És a dir, es posicionarien a 1a Regional. Actualment l'equip ocupa la 10a posició de la taula, a 11 punts del quart, cosa que significa que, com a mínim, haurà de continuar un any més en aquesta divisió.

Sempre amb el club

Per a l'equip el suport de l'afició ha estat fonamental. Torla comenta que, "tot i haver baixat a Tercera, la gent sempre hi és". I afegeix: "De vegades als camps hi ha més aficionats del Castelló que gent de la ciutat on anem a jugar". Des de la Federació de Penyes del Castelló han intentat ajudar el seu equip tant com han pogut. "Per a nosaltres aquesta situació és molt desesperant", assegura Pilar Moliner, membre de la Federació. Tot i així, han anat duent a terme diferents accions per donar-los suport. Pel que fa al problema econòmic, també han intentat posar el seu gra de sorra. "No podem donar mil euros a cada jugador perquè no els tenim, però els ajudarem tant com podrem", assegura la Pilar.

Ara totes les esperances se centren en la figura de Jesús Jiménez, que s'ha d'enfrontar als deutes del club -que ara arriben aproximadament als 3,2 milions d'euros-, als jugadors, que segueixen esperant, i a l'afició, que ja té ganes que el seu equip remunti en tots els sentits. Ara només els queda esperar que la situació millori i que puguin tornar a Segona Divisió, que és on els pertocaria ser si la situació no fos la que és actualment.

stats