BALANÇ POLÈMIC
Esports 01/07/2011

Carta oberta de Laporta als barcelonistes

Joan Laporta escriu una carta als socis i aficionats del Barça per fer un balanç positiu d'aquest any en què ha estat fora de la presidència del club, i els retrets els enumera però els deixa per a més endavant.

Albert Solé
2 min
LAPORTA AMB LA LLIGA 09/10 En el trofeu Joan Gamper de l'estiu passat, l'expresident es va fer la foto amb la copa de la Lliga que el Barça va guanyar sota el seu mandat.

Barcelona.L'1 de juliol del 2010 va ser un dia especial per a Joan Laporta. Aquell dia -avui fa un any- va deixar de ser el president del FC Barcelona per passar a ser un simple soci. Per aquest motiu, Laporta ha decidit escriure una carta oberta als socis i simpatitzants barcelonistes per fer un balanç d'un any en què han passat moltes coses, però en el qual el que no ha canviat és que el Barça continua en el camí de l'èxit futbolístic.

Joan Laporta, actualment diputat del Parlament de Catalunya i a partir d'avui també regidor de l'Ajuntament de Barcelona, fa un balanç molt positiu d'aquesta temporada en l'aspecte esportiu. Recorda tots els títols aconseguits per totes les seccions i pel futbol base, però destaca per sobre de tot que "hem seguit transmetent al món la imatge d'un club amb un estil de joc inigualable, amb una manera de fer i amb una identitat úniques". L'expresident blaugrana també dóna gràcies a totes les persones que considera responsables d'aquests èxits, començant pels jugadors i els tècnics, passant pels treballadors del club i pels socis i seguidors del Barça, i acabant per la junta directiva actual i el seu president, Sandro Rosell. "Han tingut la responsabilitat i el privilegi de regir els destins del club. Sé per pròpia experiència que això mai no és fàcil. Segur que tampoc no ho ha estat per a ells", diu. I afegeix: "Van fer-se càrrec del club quan era al punt més alt de la seva història i l'han pogut mantenir en el camí de l'èxit".

Els retrets, per a més endavant

La carta té un to volgudament positiu però irònic, i deixa per a "quan toqui" els retrets sobre les coses negatives d'aquest any de presidència de Sandro Rosell, encara que les enumera una a una. Recorda que parlarà de l'acció de responsabilitat "si finalment algun dia la presenten", del canvi d'Unicef per Qatar Foundation a l'assemblea de compromissaris, igual que dels pressupostos i de les seccions professionals i amateurs. Però també insinua que no es va reaccionar bé davant les ofenses als jugadors i als tècnics i retreu que la junta actual hagi intentat embrutar el seu nom i els dels companys de junta, i el de Johan Cruyff. Malgrat tot, la carta acaba amb un nou cant a l'optimisme i amb l'agraïment a tota la família blaugrana.

stats