NATACIÓ
Esports 01/11/2012

Carpena s'enfronta a una querella per frau

Nuria García
1 min
Fernando Carpena, el president de la RFEN.

BARCELONAEl president de la Federació Espanyola de Natació (RFEN), Fernando Carpena, s'enfronta a una querella per haver obtingut de manera fraudulenta una subvenció de 600.000 euros del Consell Superior d'Esports (CSD). La querella, que ha estat admesa a tràmit pel jutjat d'instrucció número 42 de Madrid, va ser interposada per l'exgerent de la RFEN, Jesús González, el mes d'abril passat contra Carpena i contra l'exdirector d'alta competició del CSD, Ángel Luis López de la Fuente.

Segons la querella, Carpena es va servir de la intermediació de López de la Fuente per aconseguir del CSD un préstec de 600.000 euros sense interessos per a la preparació, els viatges i l'estada dels nedadors per al Campionat del Món de Roma de l'any 2009, si bé moltes d'aquestes despeses anaven a càrrec de la Federació Internacional de Natació, l'organitzadora de l'esdeveniment. A més, segons aquesta querella, el president de la RFEN va presentar al CSD les factures per demanar el préstec fora de termini i el 95% d'aquestes factures no pertanyien a despeses dels Mundials de Roma (algunes de les factures corresponien a l'últim trimestre del 2009, quan el Mundial de Roma havia acabat el 2 d'agost).

El delicte de frau de subvencions és castigat segons el Codi Penal amb una pena de presó d'un a quatre anys i una multa de fins a sis cops l'import de la defraudació.

stats