Esports 29/11/2012

Carles Planas debuta al primer equip

Toni Padilla
2 min
Gerard Deulofeu en acció ahir contra l'Alabès.

BARCELONA.Tito Vilanova va donar minuts ahir al lateral del Barça B Carles Planas, que debuta d'aquesta manera amb el primer equip en un partit oficial. Planas, que va ocupar el lloc del brasiler Adriano quan faltaven uns 15 minuts per al final del partit contra l'Alabès, va fer realitat el somni de jugar al Camp Nou davant de la seva família. Planas va arribar el 2001 al futbol base del Barça provinent de l'equip de la Penya Blaugrana del seu poble, Sant Celoni. Ho va fer quan era un jugador del primer any d'aleví, i des de llavors ha jugat en totes les categories fins a arribar al filial. A més, també ha estat internacional en totes les categories de la selecció espanyola, ja que actualment juga amb la selecció sub-21. El futbolista vallesà, que forma part de la fornada de l'any 1991 com Isaac Cuenca, Tello, Thiago Alcantara, Montoya i Marc Bartra, acumula 12 anys a les categories inferiors del club i és dels últims d'aquesta generació a poder debutar al Camp Nou en un partit oficial. De fet, juntament amb Montoya és el jugador que ha debutat últimament que suma més temporades consecutives a La Masia.

Tito Vilanova va fer jugar quatre jugadors amb fitxa del filial, ja que les normatives de la Copa del Rei l'obliguen a fer jugar com a mínim 7 jugadors del primer equip en tot moment. A part de Montoya i Tello, dos nois amb fitxa del Barça B que fan vida al primer equip, ahir també van jugar Sergi Roberto i Gerard Deulofeu. El jove extrem de Riudarenes, després de jugar un partit fantàstic contra el Racing de Santander al Miniestadi, va tenir minuts per segon cop en els últims tres partits del primer equip, ja que també va participar breument en el partit al camp de l'Spartak de Moscou.

Deulofeu, que va jugar enganxat a la banda dreta, va tenir temps per deixar algun detall de qualitat, però va patir per obrir la defensa de l'equip visitant i només va fer una centrada de perill. Deulofeu ja havia debutat al Camp Nou la temporada passada en un partit de la Lliga de Campions contra el BATE Borissov de Bielorússia.

stats