EUROBÀSQUET
Esports 04/09/2011

Cap jugador europeu millor que Pau Gasol

àlex Gozalbo
2 min
Pau Gasol fa un petó a la pilota durant un dels partits del campionat.

BarcelonaPau Gasol va tancar la seva última participació en un Eurobàsquet amb la medalla d'or i la distinció de millor jugador. Va ser fa dos anys a Polònia. La seva ambició no ha minvat i l'ala pivot català vol marxar de Lituània amb els mateixos dos premis a la butxaca.

"Crec que passo per un bon moment. Estic molt concentrat en el campionat i sóc conscient que, a mesura que van passant els anys, em queden menys campionats per jugar", assegura Pau Gasol, que acumula una mitjana de 23,3 punts i 6,0 rebots en els tres primers partits.

La selecció espanyola s'enfrontarà avui (20 hores, La Sexta) a Lituània, l'únic rival que va aconseguir superar el combinat de Sergio Scariolo en la fase de preparació. "El nivell dels rivals augmenta i la nostra aportació també ho haurà de fer", opina Gasol.

El jugador dels Lakers lluita contra quatre estrelles de la NBA per al títol de millor jugador (MVP) del torneig: Toni Parker (França), Dirk Nowitzi (Alemanya), Andrea Bargnani (Itàlia) i Luol Deng (Gran Bretanya). De moment, el base dels San Antonio Spurs és qui ho està fent millor i acumula una mitjana de 28,0 punts i 7,0 assistències per partit.

Segons les cases d'apostes especialitzades, Espanya i Lituània són les dues seleccions favorites per guanyar l'Eurobàsquet. El partit d'avui, que es jugarà a Panevezys, tindrà dos estils ben diferents, ja que mentre que Sergio Scariolo aposta per la consistència interior dels germans Gasol i Serge Ibaka, Kestutis Kemzura confia en el talent dels seus jugadors exteriors. De fet, en la victòria d'aquest divendres contra Turquia, Lituània va disputar alguns minuts amb cinc petits a la pista.

"Lituània té un joc sense un referent clar. Tot està molt repartit i tots poden sumar en qualsevol moment. Haurem d'estar ben alerta i seguir explotant el nostre joc interior, fet que ajudarà que els nostres exteriors vagin agafant confiança", assegura Pau Gasol.

Cinc anys de l'or en el Mundial

Ahir es van complir cinc anys des que la selecció espanyola va guanyar, per primera vegada, el Mundial. "Tinc molts records d'aquell campionat al Japó. El primer que em ve al cap és veure l'equip lluitant i competint a un gran nivell", explica Gasol, que es va perdre la final contra Grècia per culpa d'una lesió.

stats