ESPANYOL
Esports 11/03/2012

Canvis en atac per rebre el Rayo

Natalia Arroyo
2 min
Després d'un petit calvari de quatre mesos amb molèsties al quàdriceps, Walter Pandiani torna a una convocatòria i podria jugar alguns minuts contra el Rayo.

Walter Pandiani, després de quatre mesos d'absència per unes estranyes molèsties al quàdriceps, va entrar ahir a la convocatòria de l'Espanyol i estarà disponible per jugar avui contra el Rayo Vallecano a Cornellà-El Prat (12 h), tot i que sembla difícil que jugui d'inici. La presència de l'uruguaià a la llista de 19 futbolistes que va fer pública Pochettino afegeix competència a l'atac blanc-i-blau, que després d'unes setmanes amb moltes baixes ja té al 100% Sergio García -que va tornar dissabte contra el Madrid- i Álvaro Vázquez -que fa un parell de partits que juga després d'una lesió muscular-. Tot i així, per rebre el Rayo Vallecano el tècnic perd dues peces importants: Weiss per acumulació de grogues i Thievy per una gastroenteritis.

Sense ells, Coutinho i Kalu Uche, que cada dia estan més integrats en la dinàmica de l'equip, estan cridats a ser encara més protagonistes. Cadascun en el seu rol, aporten matisos diferents al joc ofensiu de l'equip. El brasiler, de conducció fina i regat fàcil, encara ha d'ajustar els seus moviments per combinar millor amb Verdú, la peça d'enllaç indiscutible entre tants davanters. Pel que fa al nigerià, ofereix remat, potencial aeri i esforç, sobretot quan pot actuar de segon punta i no ha de carregar amb el pes de barallar-se entre els centrals. De tota manera, sembla més segur que Pochettino apostarà per la velocitat i profunditat d'Álvaro Vázquez en punta i enviarà Sergio García a la banda, a fer de Weiss. Uche podria tornar a ser suplent, com Rui Fonte, l'altre davanter que té el tècnic per triar.

Canvis obligats en defensa

En defensa, l'entrenador periquito també haurà d'alterar els seus esquemes habituals per la baixa de Raúl Rodríguez, per lesió, i la poca solidesa que està oferint Javi López durant les últimes setmanes. Amat i Galán es postulen com els seus substituts més naturals. La feina de contenció al mig del camp de Juan Forlín, sancionat, l'haurà de fer Raúl Baena, que serà la parella de Romaric al doble pivot. Per reforçar aquesta línia, el tècnic torna a apostar per Cristian Alfonso i, a més, hi afegeix el nom del jove migcentre defensiu Paul Quaye. El futbolista, d'origen ghanès, té només 16 anys i ja fa dies que s'entrena amb el primer equip. Pochettino, en roda de premsa, va elogiar-ne "la fortalesa física, la bona tècnica i que juga fàcil".

El tècnic també va descriure amb bones paraules el seu rival, el Rayo Vallecano. "És atrevit, no es tanca. És molt actiu en totes les línies i té profunditat. Haurem de ser agressius en cada pilota". Sobre el retorn de Tamudo a Cornellà només va dir que s'ha de viure "com un enfrontament amb qualsevol rival".

stats