Esports 26/01/2012

El Camp Nou se li continua entravessant a Mou: mai hi ha guanyat

Albert Solé
2 min
El tècnic del Madrid ha visitat nou vegades el Camp Nou i no hi ha guanyat mai.

BARCELONA.El Camp Nou és l'estadi del món que José Mourinho ha visitat més vegades com a entrenador -nou-, i mai ha aconseguit guanyar-hi. Amb l'empat d'ahir, el balanç del tècnic portuguès a l'estadi del Barça és de cinc derrotes, quatre empats i cap victòria. Tot i el patiment final per la pressió lògica dels blancs, que tenien la classificació a un gol, el Barça va aguantar el marcador de 2-2, que li era suficient per passar a semifinals. Només una vegada, tot i perdre, Mourinho va sortir del Camp Nou feliç i amb sensació de victòria: va ser l'1-0 en la tornada de les semifinals de Champions amb l'Inter de Milà la nit dels aspersors.

La primera visita del tècnic portuguès com a entrenador d'un equip rival, després de la seva etapa de traductor i segon entrenador del Barça, va ser el 23 de febrer del 2005 amb el Chelsea als vuitens de final de la Lliga de Campions de la temporada 2004/05. Aquell dia el Barça va guanyar per 2-1, però en la tornada a Stamford Bridge, tot i el golàs de Ronaldinho a peu parat, el Barça va quedar eliminat en perdre 4-2. L'any següent el sorteig va tornar a oferir un Barça-Chelsea als vuitens de final, però aquell cop amb la tornada al Camp Nou. A Londres el Barça va guanyar 1-2, i a Barcelona en va tenir prou amb un empat a 1, el 7 de març del 2006.

El 31 d'octubre del 2006, també en la fase de grups de la Champions, en la tercera visita de Mourinho amb el Chelsea van empatar a 2. Després d'aquesta etapa de tres duels amb el Chelsea seguits, va venir un període de 3 anys sense enfrontaments amb el portuguès. El 24 de novembre del 2009, en el primer duel Mourinho-Guardiola, el Barça va derrotar per 2-0 l'Inter de Milà en la fase de grups. En la mateixa temporada, però, l'Inter i el Barça es van tornar a trobar a les semifinals i aquest cop, tot i perdre per 1-0, Mourinho es va sortir amb la seva pel 3-1 de l'anada -Mou va saltar a la gespa a celebrar la classificació per a la final del Bernabéu (28 d'abril del 2010).

Ja com a entrenador del Madrid, ha continuat la seva mala ratxa al Camp Nou. El primer partit (29 de novembre del 2010) va ser l'humiliant 5-0. Després va venir la tornada de les semifinals de la Champions (3 de maig del 2011) i un 1-1 suficient pel 0-2 del Bernabéu a l'anada. A l'estiu, a la Supercopa, els blaugranes es van imposar per 3-2 -abans del dit a l'ull-. Aquella era la vuitena visita al Camp Nou sense cap victòria. I ahir va ser la novena.

stats