LLIGA
Esports 25/11/2012

Camí del rècord i de deixar el Madrid a 11 punts

Martí Molina
3 min
Camí del rècord  i de deixar el Madrid a 11 punts

BARCELONASi el Barça guanya avui al Ciutat de València haurà igualat el millor inici de la història de la Lliga -dotze victòries i un empat en les tretze primeres jornades-, un rècord que de moment posseeix el Reial Madrid de la temporada 1991-1992. La fita, a més, tindria premi afegit: els blancs van perdre ahir al camp del Betis (1-0), amb la qual cosa un triomf avui permetria als blaugranes deixar el conjunt de José Mourinho a 11 punts. Però el Barça no ho tindrà gens fàcil per aconseguir aquest doble repte, ja que al davant hi ha el Llevant, un conjunt rocós -sobretot a casa, on només ha perdut un partit-, que ha guanyat quatre dels últims sis enfrontaments de Lliga i que aquesta setmana s'ha classificat matemàticament per als setzens de final de l'Europa League (21 h, Canal+ 1).

La pilota començarà a rodar a València quan a tots els municipis de Catalunya s'estarà fent l'escrutini electoral. Però el Barça, més que mai, s'haurà d'abstreure de tot plegat per sumar els tres punts. Seria, sens dubte, la millor notícia per a un equip que també ha celebrat aquesta setmana la classificació matemàtica -i com a primer de grup- per als vuitens de final de la Champions quan queda un partit perquè s'acabi la fase de grups.

"El Llevant és un equip que ha empatat a casa contra l'Atlètic de Madrid en la primera jornada i ha perdut contra el Reial Madrid, però la resta de partits de casa els ha guanyat tots, i sabem que serà difícil", deia ahir Tito Vilanova. "Té bons jugadors, físicament molt forts: són ràpids a la contra i perillosos a pilota parada", explicava conscient que el seu equip haurà de ser sòlid en defensa i tancar la porteria de Valdés, que aquesta temporada està encaixant més gols del que és habitual. El tècnic del primer equip no podrà comptar amb Villa, que es queda a Barcelona per molèsties, però en canvi recupera Thiago i Adriano.

Dos dies de descans

El Ciutat de València sempre ha estat un camp complicat per als blaugranes, tot i que no hi han perdut en les quatre últimes visites -dues victòries i dos empats-. "És un camp que sempre ens ha costat molt, han estat partits complicats, disputats, però sempre ens han rebut bé i no en tenim cap queixa", deia Vilanova responent a la pregunta d'un periodista sobre si s'espera un ambient hostil com el que va trobar-se el Reial Madrid ara fa quinze dies -en un partit que va acabar amb picabaralla als vestidors entre jugadors dels dos equips.

Ahir Tito Vilanova va voler esquivar qualsevol polèmica per centrar-se només en tot el que han de fer els seus homes per sumar els tres punts. I un dels factors que poden beneficiar el Barça és el partit que el Llevant va jugar dijous a Suïssa, i que fa que els locals hagin tingut dos dies menys de descans que el conjunt blaugrana.

De fet, Tito Vilanova va dirigir ahir l'únic entrenament de preparació de cara al partit d'aquest vespre, ja que va decidir donar dos dies lliures als seus futbolistes. "Gairebé no tenen temps per descansar durant la temporada, així que he aprofitat aquesta setmana que tenim cinc dies entre partit i partit. Han tornat contents i descansats", explicava el tècnic, conscient que a aquestes altures, i amb un equip que juga de memòria, no és tan important la preparació tàctica com aguantar bé els noranta minuts de partit.

L'altre factor que pot remar a favor del Barça és el bon estat de forma de Leo Messi, que dimarts a Moscou va anotar dos gols més (en suma 80 aquest 2012) i ja és a només cinc dianes d'igualar el rècord històric de l'alemany Gerd Müller, que el 1972 en va marcar 85.

Però qui també vol batre rècords és el Llevant, que arriba al partit d'aquest vespre amb la moral pels núvols després d'haver-se assegurat el pas a la següent ronda de l'Europa League. Els homes de Juan Ignacio Martínez, JIM, estan escrivint algunes de les pàgines més brillants de la seva història, però no només en la competició continental, ja que a la Lliga també es mantenen a les posicions europees.

JIM no farà canvis a l'equip titular, amb l'excepció de l'alemany Chris Lell, que ocuparà el lateral dret per la sanció de Pedro López. El tècnic alacantí tampoc disposa del polonès Dariusz Dudka, lesionat, però recupera el grec Theofanis Gekas, un cop ja s'ha recuperat de la lumbàlgia.

stats