Apunts blaugranes
Esports 26/05/2011

Camí de Wembley

2 min
Camí de Wembley

Dimarts el portaveu del Barça va sortir en roda de premsa per explicar totes les alternatives dels socis del Barça que ja tenien un vol contractat per ser dissabte a Londres en el cas que el núvol de cendra del volcà islandès obligués a tancar l'espai aeri europeu. Ahir, però, com un senyal del destí, el volcà Grímsvötn va aturar l'erupció i el núvol de cendra va escampar. Això significa que avui gairebé amb tota seguretat tots els avions que surten de Barcelona cap a Londres podran volar sense problemes, i si tot continua igual, divendres i dissabte tampoc hi haurà inconvenients. Ara, els meteoròlegs no s'atreveixen a assegurar que passarà més enllà d'avui, ja que el volcà pot tornar a despertar, o bé el vent pot canviar de direcció.

Per tant, l'avió xàrter oficial del Barça que havia de portar avui els jugadors i tota l'expedició blaugrana cap a Londres sembla que podrà sortir avui tal com tenia previst, a les cinc de la tarda. Com que la primera plantilla, el cos tècnic, el president Sandro Rosell i el secretari tècnic Andoni Zubizarreta ja van marxar dimarts a la nit per evitar problemes d'última hora, l'avió especial de Turkish Airlines -que han tunejat especialment per a l'ocasió amb les fotos dels jugadors a la carrosseria- sortirà avui només amb els familiars, els directius i gran part de la premsa que segueix habitualment el Barça.

Avui a les set de la tarda acaba el termini previst pel Barça i l'agència de viatges oficial del club (Halcón Viatges) per reservar una plaça d'autocar per anar a Londres com a alternativa a l'avió. El cost del viatge és de 190 euros només per als que ja tenen contractat el vol amb Halcón, i 250 euros per a la resta de socis, i sortirà demà a les nou del matí del Camp Nou. Tot i que les previsions meteorològiques d'ahir apunten que es podrà volar dissabte, hi continua havent risc. Per tant, els socis que es vulguin assegurar la presència a Wembley han de prendre la decisió abans de les 19 h, conscients que poden perdre els diners de l'autocar o de l'avió si al final no es tanca l'espai aeri.

Els primers aficionats del Barça, els més previsors o els que ja fa temps que van decidir passar uns quants dies a la seu de la final de la Champions, ja han començat a arribar a Londres. El primer que els ha cridat l'atenció és que a la capital britànica tothom va boig per comprar una entrada per al partit i alguns ofereixen molts diners per aconseguir-ne. Les samarretes del Barça atrauen els revendes o els que volen comprar-ne per a ells mateixos, i els aficionats culers han d'esquivar-los. Si volen, esclar.

stats