Esports 17/02/2012

El Caja Laboral, el rival a les semis

David R. Jover

BARCELONA.Per tercer cop en les últimes quatre edicions, el Barça Regal i el Caja Laboral es veuran les cares a les semifinals (demà, 18 h). L'any passat a Madrid els de Xavi Pascual van superar els bascos per 92-73, mentre que fa dues temporades, també a la Copa de Madrid, els baskonistes van vèncer els blaugranes per 77-90.

Ahir el Caja Laboral no ho va tenir gens fàcil contra el Lagun Aro de Sito Alonso, però va saber patir. Va tirar endavant un partit que al descans pintava negre. Van marxar als vestidors perdent per deu punts (28-38) i en tan sols deu minuts amb un parcial de 23-3 es van situar amb deu punts d'avantatge (51-41). El lideratge i el mestratge en la direcció de joc del veterà Pablo Prigioni en el tercer quart van acabar decantant la balança per als vitorians, que van saber administrar la renda aconseguida en un segon temps excel·lent. El Lagun Aro no va deixar de creure en la victòria, però va entrar massa tard al partit. Va pagar el fet d'adormir-se cinc minuts amb una derrota el dia que podia provocar la primera sorpresa de la Copa, cosa que no va passar. A més de Prigioni (30 de valoració), el pivot serbi Milko Bjelica, amb 22 punts, va fer molt de mal a la pintura, un registre en el qual el Lagun Aro ahir va ser molt inferior.

Demà el Barça ja sap quin rival es pot trobar. Un equip de rotació curta però molt intens al darrere quan ho necessita. I és que ahir Ivanovic tan sols va confiar en sis jugadors, ja que els altres quatre jugadors que van disputar minuts (Golubovic, Huertel, Lampe i N. Bjelica) no van arribar als deu minuts de joc.