EL CLÀSSIC
Esports 02/03/2013

Esbroncada dels Mossos a un Barça que entona el 'mea culpa'

La policia detecta seguidors amb arrest penitenciari dins del Camp Nou

M. Molina/ A. Solé
2 min
Esbroncada dels Mossos a un Barça que entona el 'mea culpa'

Barcelona.Els incidents del clàssic de Copa al Camp Nou poden costar molt cars al Barça. El club podria rebre una sanció de fins a 600.000 euros pel llançament d'una bengala a l'estadi, i en el cas que els fets es reiteressin, la sanció podria arribar a ser la clausura de l'estadi blaugrana. Aquestes són algunes de les conclusions de la reunió que van mantenir ahir el Barça i els Mossos d'Esquadra. La policia, a més, va renyar el Barça per deficiències en el control dels accessos, i com a exemple els van ensenyar fotografies de seguidors amb arrest penitenciari amb permís de cap de setmana que havien entrat al Camp Nou, segons va explicar ahir Catalunya Ràdio.

El cos policial considera que el club va cometre una falta greu en el control d'accessos a l'estadi, ja que no va fer cas de les reiterades advertències respecte de la Grada d'Animació i els seus riscos. Mentrestant, el Barça va reconèixer l'error i va admetre que havia venut entrades per a grups a preus reduïts, malgrat que no podien controlar a quines mans acabaven posteriorment ni, en definitiva, quines eren les persones que acabaven entrant a l'estadi.

"Els Mossos d'Esquadra ens han fet entendre que hem d'aturar la venda d'entrades a preus favorables que s'ha estat fent en els últims 5 partits", explicava Jordi Cardoner, vicepresident de l'Àrea Social, en declaracions a TV3. "Sabem a qui donem les entrades, a socis del Barça que volem que vinguin, però després el que no podem fer és controlar a quines altres persones arriben aquestes entrades", afegia.

D'aquesta manera, el Barça avorta definitivament el projecte de la Grada d'Animació, i reconeix l'error d'haver posat en marxa un pla pilot d'aquest projecte sense l'autorització dels Mossos, just després que quedés descartada oficialment per l'informe desfavorable de la policia catalana.

Manel Prat, el director general dels Mossos, era present a la reunió entre el club i la policia, i va imposar tres condicions estrictes per evitar que aquests aldarulls es repeteixin. I, si no se'n fa cas, va advertir que les sancions podrien arribar fins al punt que un jutge pugui arribar a ordenar el tancament de l'estadi per uns partits.

La primera condició és augmentar la seguretat i tenir un control més estricte tant de la gent com dels possibles objectes. A més, convé que el club eviti que persones amb antecedents violents entrin, com estan fent, de manera individual a l'estadi amb entrades de diferents accessos i portes, i després es concentrin en forma de grup a la primera graderia del Gol Sud. I, per acabar, els Mossos demanen tenir el control de totes aquestes entrades que es venen a preu reduït.

stats