Copa Confederacions
Esports 26/06/2013

El Brasil derrota l'Uruguai i es classifica per a la final de la Copa Confederacions (2-1)

Fred i Paulinho han marcat per a la 'canarinha', mentre que Cavani ha marcat per als uruguaians. Diego Forlan ha fallat un penal al primer temps amb empat a zero

M.m.

BarcelonaEl Brasil és el primer equip classificat per jugar la final de la Copa Confederacions. La 'canarinha' ha superat l'Uruguai per 2-1 gràcies a les dianes de Fred i Paulinho.

L'Uruguai s'ha pogut avançar a la primera meitat gràcies a un penal. Tanmateix, el llançament de Diego Forlán l'ha pogut atrapar el porter Julio César. La primera part ha estat vistosa, amb ocasions per totes dues bandes i sense un dominador clar. Però qui ha marcat ha estat el Brasil, gràcies a una rematada de Fred –després que el porter rebutgés un tir inicial de Neymar– al minut 41.

A la segona meitat s'ha mantingut la igualtat en el partit i l'Uruguai ha pogut empatar. Ha estat al minut 48, en una jugada enrevessada a l'interior de l'àrea que la defensa brasilera no ha sabut refusar, i que Cavani ha acabat enviat al fons de la porteria.

El partit ha entrat en punt mort durant bona part de la segona meitat, fins que al tram final el Brasil ha buscat el gol de la victòria amb més insistència. Els uruguaians s'han tancat a l'àrea i han tret aigua com han pogut, fins que al final els amfitrions del torneig han acabat trobant el gol de la victòria. Un córner que centra Neymar i que Paulinho envia, de cap, al fons de la xarxa al minut 86.

Neymar, el nou fitxatge blaugrana, que ha intervingut en els dos gols, ha acabat sent substituït als darrers minuts. Mentre que el també blaugrana Alves ha disputat els 90 minuts.

El combinat brasiler, amfitrió de la competició, ja espera rival per la final, que sortirà del partit entre la selecció espanyola i italiana –que es disputa aquest dijous a les 9 del vespre–.