Esports 27/06/2013

El Brasil, primer finalista de la Copa Confederacions

Martí Molina

BarcelonaEl Brasil va patir de valent, però al final es va poder classificar per a la final de la Copa Confederacions després de derrotar l'Uruguai per 2-1. La selecció canarinha , amfitriona del torneig, va aconseguir el gol de la victòria a falta de quatre minuts per al final del partit. El rival dels brasilers a la final de diumenge sortirà del partit d'aquest vespre entre les seleccions espanyola i italiana.

Va ser un partit igualat i que no es va decantar a favor dels brasilers fins als instants finals. L'Uruguai va sortir més endollat i va asfixiar els brasilers, que amb prou feines treien la pilota de la seva àrea. Així van arribar dos córners consecutius i un penal a favor de la celeste . Diego Forlán en va assumir la responsabilitat, però el porter Julio César va endevinar la trajectòria i va desviar el llançament. En canvi, el Brasil no va perdonar al tram final de la primera part, quan Fred va marcar en rematar al fons de la xarxa un xut que havia rebutjat el porter Muslera -després d'un tir inicial del blaugrana Neymar.

Malgrat el gol, a la segona meitat es va mantenir la igualtat en el joc i els uruguaians van poder marcar gràcies a un error de la defensa brasilera -que no va ser capaç de treure la pilota de l'àrea- i que finalment Cavani va rematar a gol.

A partir d'aquí el partit va entrar en punt mort fins que al tram final els amfitrions van fer un pas endavant i van assetjar la porteria uruguaiana. El gol de la victòria va arribar a falta de quatre minuts gràcies a un córner servit per Neymar i a una bona rematada de cap de Paulinho.

Espanya-Itàlia, l'altra semifinal

L'altre partit de semifinals de la Copa Confederacions es disputa avui entre Espanya i Itàlia (21 h, Telecinco) a l'estadi de Fortaleza. Una semifinal que arriba marcada per les derrotes que la selecció italiana ha sofert en els últims enfrontaments contra el combinat espanyol a les Eurocopes del 2008 -a quarts- i del 2012 -a la final.

El combinat estatal només té el dubte de Cesc Fàbregas, que va demanar el canvi en l'últim partit. Itàlia, en canvi, no pot comptar amb Balotelli ni Abate per lesió. Recuperen, això sí, Pirlo, que ja ha superat les molèsties musculars.