BARÇA
Esports 20/07/2011

Era Bojan qui volia anar-se'n del Barça

Bojan Krkic deixarà de ser jugador blaugrana aquest estiu. Però no serà perquè el club l'hagi fet fora, sinó perquè ell mateix va demanar marxar per tenir més minuts, segons va explicar Pep Guardiola.

Martí Molina
2 min
La temporada passada Bojan Krkic no va disputar gaires minuts amb el Barça i ara provarà sort al Roma italià.

Barcelona.Abans que Guardiola sortís en roda de premsa, l'entorn blaugrana creia que el Barça havia decidit buscar una sortida per a Bojan Krkic durant aquest estiu. Però l'entrenador del primer equip va explicar que la cosa no havia anat ben bé així, i que va ser el mateix Bojan qui va demanar abandonar el club. El davanter volia disposar de "més minuts" sobre el terreny de joc, però el tècnic no n'hi donava.

De fet, les estadístiques així ho confirmen. Bojan va ser dels jugadors que van participar menys minuts la temporada passada. A la Lliga només va jugar 9 partits de titular, i en 6 va ser substituït, i va ser el 16è jugador més utilitzat en el torneig de la regularitat. A la Champions va ser el 22è. Bojan ni tan sols va gaudir de gaire protagonisme a la Copa del Rei, ja que va ser el 12è jugador en nombre de minuts.

Pep Guardiola va explicar que el jove jugador de Linyola "va presentar al club la proposta del Roma", i que a partir d'aquí es va començar a gestar la seva sortida. Tanmateix, l'entrenador es va mostrar molt comprensiu amb la decisió del jugador: "Entenc que ell necessita tenir més minuts dels que jo li dono. Amb el temps he après que quan algú no està content, el millor per a tots és deixar-lo marxar".

El jugador fitxarà pel Roma, que obtindria els serveis del jugador a canvi d'uns 12 milions d'euros, tot i que el club blaugrana encara no ha confirmat oficialment aquesta quantitat. Quan se li va preguntar quan es tancarà aquesta contractació, Andoni Zubizarreta -director del futbol professional del Barça- va explicar que les negociacions amb el club italià són "a la recta final" i que l'acord "es tancarà en un període de temps més aviat curt".

Mentrestant, Bojan continua la seva preparació física en solitari: "Hem parlat amb el jugador i hem considerat oportú que aquests dies es continués entrenant pel seu compte i després ja s'incorporés al Roma", va dir Zubizarreta.

Sortides paralitzades

Si l'operació de Bojan està a punt de tancar-se, no es pot pas dir el mateix de les altres carpetes que té obertes el Barça: la sortida de Jeffren, la possible marxa de Milito i la renovació d'Abidal.

Pel que fa a Jeffren, Zubizarreta va reconèixer que se li està buscant una sortida perquè "continuï evolucionant com a jugador", però va deixar entreveure que encara no s'ha trobat cap oferta atractiva per al club: "Les propostes són molt més limitades del que ha sortit publicat als mitjans. No hi ha grans operacions a Europa", deia el director del futbol professional.

D'altra banda, va insinuar que no havia rebut cap oferta per Milito i que les negociacions per renovar Abidal es reprendran "quan el jugador ho consideri oportú".

stats