MERCAT DE FITXATGES
Esports 22/06/2011

Bojan marxa, Cesc i Alexis s'acosten

Toni Padilla
4 min
Viatges reals i fantasmes Cesc va arribar ahir a Indonèsia, on passarà uns dies. A dalt, Sánchez, de qui ahir es deia que volaria a Barcelona però que segueix a Xile.

BarcelonaEl s números del Barça quadren. La directiva de Sandro Rosell sap que amb 70 milions té moltes opcions de fitxar Cesc Fàbregas i Alexis Sánchez, pagant 35 milions per cada un d'ells. Les negociacions, complicades i plenes d'entrebancs, van per bon camí. Però per portar aquests homes, cal fer sacrificis. Rosell deia dilluns que hi ha 45 milions més variants per fitxar els jugadors que demana Pep Guardiola. I els 25 milions que falten arribaran amb els sacrificis de Bojan Krkic, Thiago Alcántara i Jeffren Suárez. Tres homes que no volien marxar. Però un ja ha claudicat: Bojan.

Ahir es va tancar el traspàs del davanter català al Roma. Només falta firmar un acord que permetrà al club romà disposar del jugador de Linyola per a les cinc pròximes temporades, un acord que s'hauria de signar la propera temporada, quan el jugador torni de Dinamarca, on està jugant l'Eurocopa sub-21. Dins d'aquest acord, el Barça es reserva una opció de recompra durant les dues primeres temporades a les instal·lacions de Trigoria del jove format a La Masia. En total, el Roma pagarà 10 milions d'euros, i en cas que el Barça vulgui exercir l'opció de recompra hauria de pagar entre 12 i 15 milions. L'acord per cinc temporades s'ha tancat avui a Barcelona, on Walter Sabatini, director tècnic del Roma, es va reunir amb Andoni Zubizarreta i Josep Maria Bartomeu i el representant del jugador.

Les trucades de Luis Enrique

Per a Bojan aquests últims dies no han estat gens fàcils, ja que inicialment no volia escoltar cap oferta. Però després de parlar diversos cops amb el nou tècnic de l'equip romà, Luis Enrique, ha acabat acceptant. El davanter de Linyola, que ha vist com aquesta temporada el seu pare era acomiadat del club, on feia feines de captació de talents, ha entès que la pròxima temporada encara tindria menys oportunitats. Amb aquests 10 milions, el Barça ja en té 55.

Els altres 15 milions el Barça els vol obtenir de Jeffren Suárez i Thiago Alcántara. A mesura que la secretaria tècnica blaugrana ha vist com s'obria una escletxa per firmar l'acord amb l'Udinese, s'ha vist clar que calia fer sacrificis. L'Udinese veuria amb bons ulls contractar algun d'aquests dos jugadors, ja que per sobre de tot l'equip del nord d'Itàlia és un club que compra bé de preu i encara ven millor. I obtenir dos joves talents com aquests en l'operació d'Alexis seria una bona manera de garantir que en el futur es podrien vendre per una milionada. El Barça, però, també vol opcions de recompra amb els dos futbolistes de la selecció sub-21. I aquest és un dels nombrosos punts que encara s'han de resoldre per fitxar Alexis Sánchez, que segueix a Xile.

Ahir es va viure un dia esbojarrat al voltant de la selecció xilena, quan una furgoneta es va endur el jugador. El fet que el seleccionador Claudio Borghi hagués declarat que li donaria permís per volar a Europa si hi havien opcions per fitxar pel Barça va provocar que la premsa esperés el jugador a l'aeroport de Santiago de Xile, però finalment es va saber que Alexis anava a declarar en un cas relacionat amb el seu representant. Així doncs, ahir Alexis es va entrenar i va dormir a la concentració de la selecció xilena.

De totes maneres, les negociacions per Alexis van ben encaminades. El gran maldecap serà convèncer Jeffren per anar a l'Udinese. El canari va dir obertament que no li fa gens d'il·lusió anar al club blanc i negre. Thiago també ha mostrat la seva oposició a marxar com a moneda de canvi, de manera que també es treballa per trobar bones ofertes per aquests jugadors, semblants a la rebuda per Bojan, que permetin poder cobrar diners i utilitzar-los per fitxar Cesc i Alexis.

El fitxatge d'Alexis Sánchez, doncs, sembla que arriba a la recta final. Faltaria veure si es tanca per una xifra al voltant dels 27 o 28 milions més un jugador com Jeffren, o per 35 milions sense intercanvi de futbolistes. El representant de l'Udinese a Espanya, Quique Pina, no ha deixat de dir aquests dies que l'operació estaria tancada, però que quedarien pendents uns serrells. Pina, president del Granada, un club que també és propietat de la família que controla l'Udinese -els Pozzo-, també negocia la incorporació de Jonathan Soriano al seu club. I mou peça perquè Alexis arribi a la lliga espanyola, ja que ell és el representant dels negocis dels Pozzo en aquesta competició. Per tant, l'operació jugaria a favor seu.

Cesc, de mica en mica

I si Alexis finalment no va agafar l'avió, sí que en va agafar un Cesc, que passarà uns dies a Indonèsia per compromisos comercials. El jugador sap que les negociacions van per bon camí, perquè ja s'han produït els primers contactes. L'acord estaria a punt de tancar-se al voltant dels 35 milions d'euros -sense incloure Thiago-, i no es faria efectiu fins als primers dies del juliol per poder incloure l'operació en l'exercici econòmic de la pròxima temporada, fet que interessa les dues parts. Però seria abans del 5 de juliol, quan l'Arsenal torna a la feina. Ara només queda acabar de polir detalls i poder parlar cara a cara amb un Arsène Wenger que ja mou el mercat per invertir els 35 milions d'euros que cobrarà el seu club per permetre a Cesc Fàbregas tornar a la que ja havia estat la seva llar.

stats