BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 10/06/2011

Bilbao accepta el paper de Ventafocs

El Bizkaia Bilbao Basket no va poder competir-li ahir a la nit al Regal Barça el primer partit de la final de la Lliga ACB. El conjunt blaugrana va guanyar amb molta més contundència del que indica el marcador.

àlex Gozalbo
2 min
Fischer entra a cistella entre Fran Vázquez i Erazem Lorbek, un dels jugadors més destacats del primer matx de la final.

Barcelona.L'única manera de competir amb aquest Regal Barça de Xavi Pascual és igualant el seu nivell defensiu. Aquesta temporada no gaires equips ho han aconseguit i tan sols un, el Panathinaikòs, l'ha millorat. El Bizkaia Bilbao Basket no va poder ni apropar-s'hi i així és impossible treure una victòria del Palau Blaugrana.

Defensar no és amagar amb un plantejament zonal en la primera possessió del rival i creure que, amb aquest engany, un guanyarà un partit de tota una final de l'ACB. No és puntejar els tirs o deixar-se l'esma perseguint Joan Carles Navarro per tota la pista. Molt menys és posar cara d'esforç en l'un contra un i, després, creuar els dits. No. Defensar al mateix nivell que el Regal Barça, que ahir només li va deixar anotar dos punts en cinc minuts al Bizkaia Bilbao Basket, és molt més que tot això.

El conjunt basc, que va acabar els primers 20 minuts amb tan sols una pilota recuperada, no ho va entendre i va marxar del Palau Blaugrana amb la sensació que li serà difícil competir contra aquest Regal Barça, que al descans ja acaparava deu rebots ofensius.

Contra rivals com el Power Electronics València o el Reial Madrid pot ser útil comptar amb un base tan elèctric com Aaron Jackson, un tirador tan letal com Kostas Vasileiadis i uns jugadors tan intensos com Àlex Mumbrú i Axel Hervelle. Contra el Regal Barça no n'hi ha prou. Talent per talent el conjunt blaugrana en té més i, per tant, es tracta de superar-lo en intensitat.

Ahir el Bizkaia Bilbao Basket no ho va fer i va sortir escaldat d'un Palau Blaugrana que va viure un primer partit molt més senzill del que tothom li havia advertit. El conjunt basc no es va creure mai que estava disputant una final pel títol i va vendre molt barata (fins i tot la va regalar) la seva rendició.

Xavi Pascual va aprofitar la ràpida renda de què va disposar en el marcador per exagerar encara més les seves rotacions, i va fer jugar els dotze jugadors abans del descans. Així va mantenir un ritme infernal que va fer més evidents les dues velocitats amb què els equips van sortir a la pista.

Lluny de recuperar-se, el pas dels minuts va ser devastador per a la credibilitat del Bizkaia Bilbao Basket, que es va rendir i va seguir acumulant despropòsits. Al tercer quart, per exemple, tan sols va sumar nou punts, una xifra insuficient per competir amb el segon millor pressupost de l'Eurolliga.

Per moments la diferència va ser escandalosa, però el Bizkaia Bilbao Basket està acostumat a sortir-se'n, de desencisos així. A les semifinals contra el Reial Madrid també va començar perdent alguna cosa més que el partit i, en canvi, es va apuntar els següents tres partits de la sèrie.

El conjunt basc tindrà demà (18.15 hores, Teledeporte) l'oportunitat de demostrar si la desídia exhibida en el primer partit, en què va acceptar amb resignació el paper de Ventafocs que tothom li havia assignat, va ser cosa d'un dia o si n'hi ha per estona.

stats