17/02/2013

El Betis, segon millor visitant, amenaça la ratxa a Cornellà

2 min
El Betis, segon millor visitant, amenaça la ratxa a Cornellà

A Sant Adrià de Besòs, l'Espanyol va trigar tres dies a saber què passava amb Mubarak Wakaso, semifinalista de la Copa d'Àfrica. A Sevilla, el Betis encara no ha vist el pèl al nigerià Emmanuel Nosa Igiebor, campió del seu continent diumenge. Tot i que el tècnic Pepe Mel no tenia intenció de convocar-lo per enfrontar-se a l'Espanyol avui (21.00 h, GolT / Canal+ Liga), esperava que el futbolista s'incorporés a la disciplina bètica ahir a l'hotel de concentració. Però Nosa, que havia d'agafar un vol des d'Alemanya fins a Madrid per desplaçar-se després a Barcelona, va haver de tornar a Nigèria ahir per problemes amb la seva documentació.

La falta de professionalitat dels africans Wakaso i Nosa ha esquitxat les hores prèvies d'un Espanyol-Betis d'allò més interessant. La ratxa blanc-i-blava a Cornellà-El Prat és fantàstica des de l'arribada de Javier Aguirre, amb quatre victòries consecutives i cinc jornades sense perdre. La dinàmica dels verd-i-blancs fora del seu estadi també és molt positiva, malgrat que han perdut els últims tres desplaçaments, tots ells a Madrid (1-0 contra l'Atlètic en Lliga, 3-0 contra el Rayo i 1-0 contra l'Atlètic en Copa). Tot i així, el Betis és el segon millor visitant de la Lliga, només superat pel Barça, i ha sigut capaç de sumar sis victòries i un empat en els onze partits a domicili que ha jugat des de l'inici del campionat.

Aguirre és conscient d'aquestes estadístiques i ahir avisava que caldrà estar "organitzats, ser intensos i tenir una gran actitud si es vol seguir sumant". "Serà un partit molt complicat", va sentenciar el tècnic, que va elogiar la feina de Pepe Mel, que fa temps que està fent-se seu el Betis i "jugant bé a futbol".

Forat al mig i velocitat en banda

Per vèncer el Betis, l'entrenador de l'Espanyol va explicar que ha treballat per corregir les errades del primer temps a San Mamés i per reemplaçar el doble pivot Juan Forlín, que no podrà jugar per acumulació de targetes, i Raúl Baena, que pateix una lumbàlgia. Per acompanyar Víctor Sánchez -l'única peça segura al mig del camp-, Aguirre disposa de "quatre futbolistes de característiques diferents": els especialistes Sergio Tejera i Cristian Gómez, i els polivalents Raúl Rodríguez i Javi López. "Qui surti, sortirà amb moltes ganes i ho farà bé", va limitar-se a aclarir ahir el tècnic. El que més preocupa el mexicà, de fet, és la velocitat en banda del Betis, que compta amb tres davanters molt perillosos pels carrils exteriors, com són Pabón, Campbell i Juan Carlos. "Són ràpids i verticals. Haurem d'estar molt atents", va alertar Javier Aguirre.

Pel bàndol andalús, Mel té encara la baixa del golejador Rubén Castro, a més de les de Salva Sevilla, Alejandro Pozuelo i José Alberto Cañas, lesionats. L'entrenador, però, recupera el central Amaya, que ja va complir el partit de sanció.

stats