Esports 25/11/2012

El Betis deixa el Madrid tocat de mort a la Lliga (1-0)

David R. Jover
Álex Martínez i Álvaro Arbeloa lluiten per una pilota dividida.

BARCELONAEl Madrid pot quedar avui a onze punts del Barça si els catalans no fallen al Ciutat de València. Un món, una eternitat per als blancs, que s'han classificat amb patiment per als vuitens de final de la Champions i que a la Lliga cada jornada tenen menys a dir. És més, el fet de poder acabar la jornada a més de vuit punts és un petit regal nadalenc avançat per a un Barça que ni de bon tros s'imaginava que veuria un Madrid tan tou al mes de novembre.

En el primer temps el Madrid va ser millor globalment. Va tenir la possessió de la pilota i va arribar a la porteria d'Adrián, però li va faltar la guspira que acostumava a mostrar fa pocs mesos. La imatge que transmet el Madrid és pobra, aspra en molts moments. Cristiano Ronaldo va estar molt actiu des de l'extrem, però cada vegada que intentava anar cap al centre la defensa verd-i-blanca li prenia la pilota.

El Betis, tot i que no creava gaire perill, es va aproximar a partir del minut 10 a la porteria de Casillas. No van ser accions de gaire perill, però de la jugada més inesperada en va néixer el primer gol. El ja internacional absolut Beñat va rebre una assistència involuntària de Di María, va regatejar Khedira i va engaltar un xut des de la frontal que va entrar a la porteria.

Casillas no va poder aturar la fuetada del jugador basc, que va significar l'1-0 al minut 16. Des d'aquell moment i fins al minut 45 el Betis va tenir un parell d'ocasions, però va desaparèixer, es va amagar a la cova i va decidir patir fins al final. No és que tingués gaires coses a fer en el partit, perquè estava imprecís al mig del camp, però quan ets poruc ho pots acabar pagant. A partir del minut 46, i amb Kaka i Modric al camp substituint Khedira i Özil, els blancs encara van ser més superiors i ja no només Adrián va anar de corcoll com va poder o amb bones aturades, sinó que els mateixos defensors van evitar gols cantats, com un de Ronaldo al minut 60 que Ángel va desviar a córner. Del Betis, tan sols Rubén Castro va obligar a recular durant uns minuts Pepe i Ramos.

En el moment que Pepe Mel va posar sobre la gespa Jorge Molina el Betis va començar a fer contres. I el segon gol dels sevillans va estar ben a prop. Rubén Castro va plantar-se davant de Casillas, però el seu xut, incomprensiblement, no va anar ni a porteria.

Final frenètic

En els últims quinze minuts el Madrid va acabar de fer l'assetjament final sobre la porteria d'Adrián.

La sort va estar del costat del Betis, que encara recordava la derrota injusta de la temporada passada. El triomf per la mínima del Betis va deixar en evidència les vergonyes del Madrid de Mourinho, que actualment és un equip vulgar comparat amb el de fa un any. Ara només depèn del Barça deixar tocats de mort els blancs.