Esports 21/11/2012

El Benfica guanya i el Barça s'assegura el primer lloc

M.m.
Ezequiel Garay celebrant un gol contra el Celtic.

Un gol de Garay quan faltaven vint minuts perquè s'acabés el partit entre el Benfica i el Celtic va donar els tres punts al conjunt de Lisboa (2-1) i va assegurar el primer lloc del Grup G per al Barça. Un resultat que, a més, permet que els portuguesos se situïn segons de grup i mantinguin intactes les opcions de classificar-se per als vuitens de final.

Després de la victòria contra l'Spartak de Moscou, el Barça estava pendent del partit d'ahir a Lisboa per saber si s'assegurava el lideratge del grup o bé si se l'hauria de jugar en l'últim enfrontament. El triomf del Benfica va garantir aquesta posició de privilegi i, a més, que els de Tito Vilanova tinguin el factor camp a favor en la ronda de vuitens de la Champions.

El conjunt de Jorge Jesús es va avançar als 8 minuts per mitjà d'Ola John, però Samaras va poder igualar el marcador a la mitja hora de joc. Va ser un partit intens, i els primers 45 minuts es van disputar sota la pluja.

A la represa, el Benfica va ser superior i va passar a dominar completament la pilota. El Celtic es va tancar al darrere, esperant recuperar alguna pilota per sortir a la contra. Però malgrat tenir ocasions, els visitants no van poder marcar. Tot el contrari de l'equip local: quan faltaven vint minuts, Garay, tot sol, va rebre una pilota a l'àrea petita i no va perdonar davant Forster.

Última jornada decisiva

Amb els resultats d'ahir, el Barça tanca la cinquena jornada amb dotze punts, mentre que el Benfica passa a ser el segon amb set. També té set punts el Celtic, però té l' average perdut amb els portuguesos. L'Spartak tanca la classificació, ja eliminat d'Europa.

En l'últim partit es decidirà qui acompanya els blaugranes a la ronda de vuitens (segon) i qui jugarà l'Europa League (tercer). El Benfica jugarà al Camp Nou contra un Barça que previsiblement saltarà a la gespa amb molts suplents, mentre que el Celtic rebrà l'Spartak a Glasgow. Els portuguesos en tenen prou aconseguint el mateix resultat que els de Glasgow per ser segons.