Esports 21/06/2013

Benedito demana eleccions si Rosell vol un nou estadi

L'excandidat demana transparència i reclama a la directiva "que no faci trampes"

Nuria García
2 min

Barcelona.L'excandidat a la presidència del Barça Agustí Benedito va entrar ahir en escena amb una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona. Benedito va explicar que té indicis per creure que l'actual junta directiva -encapçalada per Sandro Rosell- ja ha decidit construir un nou estadi i demana al president que, si vol construir-ne un de nou, avanci les eleccions. "Demano a Rosell que esperi a les pròximes eleccions per obrir el debat sobre el nou estadi. Construir-ne un de nou no era al seu programa electoral", va destacar Benedito, que va afegir: "Jo el que demano a Rosell és que compleixi el seu programa. Si vol fer una altra cosa, el que ha de fer és incloure-ho en un programa electoral i fer eleccions. No sé per què tenen tanta pressa per signar acords que condicionin els que puguem ser presidents després. Si hi ha alguna raó que faci que s'hagi de decidir ja la construcció d'un nou estadi, doncs que avanci les eleccions, inclogui el nou estadi al programa i que decideixin els socis".

Benedito va assegurar que el que l'actual junta busca amb el referèndum que vol fer per decidir el futur de l'estadi és "legitimitat". Però per l'excandidat a la presidència no n'hi ha prou amb un referèndum per decidir què faran amb l'estadi: "Si l'any 1953 hi va haver un debat electoral, no pot ser que 60 anys més tard tot es limiti a una pregunta i a la resposta de o no en una consulta".

"La remodelació que proposen és únicament una estratègia comunicativa", va afirmar. I va afegir: "Aquesta junta directiva vol convèncer els socis fent dreceres per portar-nos a una inversió de més de 800 milions d'euros que condicionarà les futures juntes. Espero que no facin trampes. Tinc la sensació que estan a punt de prendre una decisió que comprometi la construcció d'un nou estadi, a punt de fer un pas que no té retorn. Llavors sí que hauríem de fer eleccions. I si ells no les convoquen, ja mirarem com ho fem, que els estatuts ens donen aquest dret".

D'excandidat a futur candidat

Després d'elogiar el que han fet de bo tant Joan Laporta com Sandro Rosell a la presidència del Barça -sobre Laporta va dir que calia valorar-li que hagués canviat el rumb del club l'any 2003, i sobre Rosell que havia aconseguit controlar la gestió econòmica del club-, Benedito va anunciar que es presentarà a les pròximes eleccions: "Potser això em beneficia a mi, però crec que Laporta és el passat, Rosell és el present i jo vull incloure'm en el futur".

Finalment, Benedito també va valorar l'actualitat esportiva. Va definir Neymar com "una incorporació molt important que farà canviar les prestacions de l'equip" i va avançar que si l'any vinent el tècnic Tito Vilanova no ha de fer llargues estades a Nova York i alguns jugadors canvien d'actitud, es podia "ser optimista".

stats